Hoppa till innehåll

Nyheter

Installatörsföretagens nyheter inom olika kategorier kan även filtreras på år.

Ny rapport: Högre elanvändning år 2045

16 januari 2020

Branschfrågor Samhällsutvecklingen och klimatomställningen kräver mer el visar en rapport som Svenskt Näringsliv låtit göra. Prognosen visar på 60 procent högre elanvändning år 2045 jämfört med dagens behov. Det innebär en ökning av elanvändningen från dagens 126 TWh till 200 TWh.

Traktamentet höjt sedan nyår

15 januari 2020

Arbetsgivarfrågor Från och med nyår har det skattefria traktamentet höjts från 230 kronor till 240 kronor. Med skattefritt menas att traktamentet inte räknas som lön utan ersättning för ökade levnadsomkostnader. Det omfattas därför varken av inkomstskatt eller arbetsgivaravgift.

Entreprenadindex för december 2019

14 januari 2020

Entreprenadjuridik Entreprenadindex är ett opartiskt och objektivt verktyg för att mäta kostnadsutvecklingen för installationer. Uppgifterna kommer från SCB och vi levererar Entreprenadindex kostnadsfritt till dig som medlem senast den 15:e månaden efter. Här kan ni se den senaste statisti...

Avsättning för arbetstidsförkortning

13 januari 2020

Arbetsgivarfrågor Nytt år innebär att det är dags att gå ut med information om storleken på de avsättningar som gjorts för arbetstidsförkortning, till de arbetstagare som går på Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl. Före januari månads utgång ska du ha lämnat informationen till dina anstä...

Så hanterar du obetalda fakturor

09 januari 2020

Entreprenadjuridik Har du en obetald faktura som du inte vet hur du ska hantera? För att hjälpa dig har Installatörsföretagen tagit fram en steg-för-steg-guide där du kan se de vanligaste stegen i en indrivningsprocess.

Rapportera in medlemsuppgifterna i tid

03 januari 2020

Medlemskap Webbtjänsten för inlämning av medlemsuppgifter öppnar snart. Det är då viktigt att du som medlem lämnar in ditt företags medlemsuppgifter i tid. Detta för att inte riskera att få felaktiga och förhöjda medlemsavgifter.

Vi möter unga på YouTube

19 december 2019

Om Installatörsföretagen Generation Z. Det är generationen som har vuxit upp med smartphones och är indoktrinerade i den digitala världen redan från födseln. Det här är nästa genenerations medarbetare som vi ska locka till installationsbranschen. Därför lanserar vi en ny kanal på YouTube. Välkom...

Vi finns här för dig i jul

18 december 2019

Medlemskap "Nu är det jul här i vårt hus..." Här hittar du kontaktvägarna samt öppettider till vår medlems- och entreprenadjuridiska rådgivning under julen.
Du är på sidan 1 av 36 Nästa sida