Hoppa till innehåll

Nyheter

Installatörsföretagens nyheter inom olika kategorier kan även filtreras på år.

Ny överenskommelse om arbetstidsförkortning

13 februari 2018

Arbetsrätt, Arbetsmarknadsinfo

Parterna har nu kommit överens om en gemensam tolkning av när tiden för arbetstidsförkortningen tjänas in. Den nya partsgemensamma tolkningen är att den lediga tiden tjänas in under avsättningsåret (intjänandeåret), och den lediga tiden ska sedan läggas ut under uttagsåret. Detta är alltså en förändring av den tidigare tolkningen där tiden ansågs tjänas in löpande under uttagsåret.

Stora rabatter för medlemmar

13 februari 2018

Medlemsförmåner

IN Rabatt är en inköpsportal med förmånliga ramavtal för Installatörsföretagens medlemmar. Idag är cirka 40 olika leverantörer som är anslutna till IN Rabatt.

–Det är allt från factoring till företagshälsovård, men jag skulle väl säga att den röda tråden är att de på något sätt hjälper företag i installationsbranschen, säger Johan Lysholm, försäljningsansvarig på IN-Rabatt.

Nytt avtal med Ford

13 februari 2018

Medlemsförmåner

Med ett nytt rabattavtal med Ford täcker nu IN Rabatt in några av de populäraste bilarna bland våra medlemsföretag. Transit-bilar, som är de populäraste servicebilarna bland våra medlemsföretag får en rabatt om 13-16% och Ford Mondeo, som är en av de populäraste tjänstebilarna får en rabatt om 14%.

Lagen om Entreprenörsansvar slår hårt mot el- och vvs-företag

12 februari 2018

Arbetsgivarfrågor, Aktuellt

I dag presenterar Regeringen ett lagförslag om entreprenörsansvar. El- och vvs-företag riskerar att drabbas hårt om lagen blir verklighet. Mindre, nystartade eller specialiserade företag kommer att få svårare att få uppdrag, eller till och med slås ut, vilket på sikt innebär en risk för sämre konkurrens, ökade kostnader och sämre kvalitet inom sektorn.

Hämta medlemsloggan här!

30 januari 2018

Medlemskap

Många medlemmar har hört av sig och velat få tag i Installatörsföretagens logotyp för att till exempel stripa sina bilar eller lägga upp på hemsidan. Här finner du information om just detta.

Så gör du när kunden inte betalar

30 januari 2018

Aktuellt, Ekonomi

Obetalda fakturor kan vara ett stort problem, särskilt för mindre företag. Förutom att det utgör en belastning på kapitalflödet är det också minst sagt surt att utföra ett arbete utan att få betalt för det. Vi har därför tagit fram denna vägledning för hur du kan göra för att få betalt.

Nästan alla har registrerat sig enligt nya elsäkerhetslagen

30 januari 2018

Aktuellt, Elsäkerhet

Inför införandet av nya elsäkerhetslagen har Installatörsföretagen kontaktat samtliga företag som vi bedömt beröras av den nya lagstiftningen. Vi har lyckats få tag på samtliga utom tio, och genomfört möten träffat 1250 företag i fysiska möten, allt detta för att försäkra oss om att våra medlemsföretag registrerar sig hos Elsäkerhetsverket och därigenom följer lagstiftningen.

Språk-app lär nyanlända el-svenska

26 januari 2018

Aktuellt, Validering

För att underlätta samtal och kommunikation på arbetsplatsen, och skapa förutsättningar för nyanlända elektriker att snabbare lära sig elteknisk svenska, lanserar branschen tillsammans en elteknisk språkkurs och digital ordlista.

Du är på sidan 1 av 10 Nästa sida