Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

30 träffar

 1. Begränsade öppettider i påsk

  Nyhet

  Under påskhelgen har vi begränsade öppettider på servicetelefonen.

 2. Stor kampanj i DN och DI

  Nyhet

  Den 10 mars startade Installatörsföretagen en annonskampanj i DN och DI. Syftet är att synliggöra vårt varumärke, visa hur oerhört viktig du som medlem är för klimatet och för Sveriges framtid.

 3. Är konsultens ansvarsbegränsning giltig?

  Fråga Fråga: Vi utför just nu en mindre entreprenad där vi har projekteringsansvar för vissa tekniska lösningar. För att få hjälp med projekteringen har vi anlitat en teknisk konsult. Mellan oss och konsulten gäller ABK 09. Vid det senaste projekteringsmötet upptäckte vi att det finns omfattande fel i de handlingar som konsulten upprättat. Dessa fel medför att många av våra arbeten måste göras om. Vi uppskattar att våra merkostnader på grund av felen kommer att uppgå till minst 500 000 kronor. Vår konsult har informerats om vårt krav och medger att han har gjort fel. Emellertid vill han inte ersätta hela vår kostnad. Han påstår att hans ansvar är begränsat, eftersom han i sitt anbud har skrivit in följande text: ”Konsultbolagets sammanlagda skadeståndsskyldighet för uppdraget är begränsat till arvodets storlek, dock högst 120 prisbasbelopp.” Gäller detta verkligen? I sådana fall kommer vi inte få ersättning för någon större del av våra kostnader, eftersom konsulten hittills bara har fakturerat cirka 50 000 kronor och projekteringsarbetet i princip är avslutat.
 4. Första GDPR-fallet: sanktionsavgift på 200 000 kr

  Nyhet

  Första GDPR-domen som har resulterat i en sanktionsavgift tillföll en skola. Datainspektionen (DI) utfärdade en sanktionsavgift på 200 000 kronor efter att de på försök satt upp en kamera för ansiktsigenkänning.

 5. Datainspektionen hinner inte med kamerabevakningsärenden

  Nyhet

  Kamerabevakningslagen trädde i kraft i augusti 2018 för att öka möjligheten att bedriva kamerabevakning på offentlig plats. Dock har tillsynsmyndigheten Datainspektionen svårt att hinna med tillsynsarbetet, rapporterar SVT. Regeringen har dock lämnat glädjande besked och föreslår 14 miljoner kronor i ökade anslag i sin budgetproposition.

 6. 5 tips till dig som jobbar i sommar

  Nyhet

  I våras kändes det inte så viktigt med lång sommarsemester... eller tog du tidig ledighet, sparar dagarna till senare eller är ny på jobbet? Oavsett anledning, misströsta inte! Det finns flera enkla vägar till att få semesterfeeling trots att du ska jobba i sommar, vi har listat fem tips som ger dig den rätta känslan.

 7. Ta chansen att visa vad branschen står för

  Nyhet

  Genom vårt samarbete Upplyst med Elektrikerna vill vi motivera, diskutera och reagera på de banderoller som elteknikbranschens framtida medarbetare firar sin student med. Därför har vi en tävling.

 8. Ett år sedan samhällsbyggnadsbranschen kraftsamlade efter #metoo

  Nyhet

  Idag är det på dagen ett år sedan bostadsminister Peter Eriksson samlade samhällsbyggnadsbranschen för en kraftsamling mot kränkande behandling i branschen. Mötet var ett resultat av #metoo och #sistaspikenikistan.

 9. När måste du byta till vinterdäck?

  Nyhet

  När det är eller befaras bli vinterväglag behöver vi i Sverige använda vinterdäck eller dubbdäck. Här reder vi ut vilka datum som gäller för däckskifte samt vilka skillnader som finns mellan personbilar och tunga fordon.

 10. Eldningsförbud & Heta Arbeten

  Nyhet

  Det råder extrem torka i stora delar av landet och det föreligger eldningsförbud i de flesta kommunerna. Under gårdagen, den 25 juli, utökades dessutom förbudet till att omfatta alla typer av öppna lågor samt även privat mark. Detta kan komma att påverka dig som arbetar med Heta Arbeten.

Du är på sidan 1 av 3 Nästa sida