Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

59 träffar

 1. Framtidens teleinstallationsmarknad - rapport pdf

 2. World Wide Web fyller 30 år

  Nyhet

  Webben som vi människor känner till det idag började sin bana år 1989 och har sedan dess blivit en självklarhet för de allra flesta av oss. Vad som började som en relativt simpel företeelse har växt och förändrat sättet människor kommunicerar med varandra och givit oss tillgång till stora mängder information. Nu fyller den 30 år!

 3. Uppdaterat kursutbud hos INSU avseende tele

  Nyhet

  Idag knyts bostäder, kontor, kommersiella och offentliga byggnader ihop med fiber. Fibern kompletteras sedan med kopparbaserat nät i fastigheten som inte bara kan erbjuda en enorm kapacitet för kommunikation, utan även strömförsörjning i helt nya nivåer.

 4. Olika tekniker för IoT och fastighetsautomation

  Nyhet

  Både IoT (internet of things) och fastighetsautomation är heta begrepp på marknaden. I samband med dessa förekommer ytterligare ett antal begrepp samt tekniker för att lösa kommunikationsbehovet mellan olika enheter och uppkoppling av sensorer.

 5. Ledningssystem för tele- och säkerhetsföretag

  Nyhet

  EIO:s ledningssystem som tidigare hette EIO Q, håller på att uppdateras till ett mer heltäckande system. I och med uppdateringen kommer tele- och säkerhetsprojekt, samt de krav som dessa system ställer på företaget, att involveras på ett mer effektivt sätt.

 6. Kamerabevakning i kollektivtrafiken

  Nyhet

  Den 29 februari presenterade regeringens särskilde utredare Johan Sjöö sitt slutbetänkande om kamerabevakning i kollektivtrafiken för justitieminister Morgan Johansson. Utredningen trycker på behovet att underlätta för ökad kameraövervakning i bussar, tåg samt på flygplatser och busshållplatser. 

 7. Alla behöver bidra för att hitta morgondagens medarbetare

  Nyhet

  Att branschen för tekniska installationer lider av brist på medarbetare är ingen nyhet. Ser vi till dagens behov kan vi anställa 10 000 installatörer här och nu, och ser vi till framtidens behov av renoveringar av våra befintliga bostäder, energieffektivisering och digitalisering kan man snabbt dubblera antalet.

 8. Sveriges första riktiga 5G-nät invigt

  Nyhet

  Det har byggts upp flera testnät för 5G på senare år, men KTH blir först med ett nät som bygger på standardiserad teknik som i fortsättningen kommer att användas i Ericssons nät över hela världen.

 9. Med nya standarden för PoE möts IoT, elinstallation och datakommunikation

  Nyhet

  Med nya standarden för ”Power over Ethernet” möts "Internet of Things" med elinstallation och datakommunikation. Genom att erbjuda 90W strömförsörjning över Ethernet, öppnar standarden nya dörrar för en mängd nya applikationer och möjligheter. Då fler system och utrustningar kan strömförsörjas över fastighetsnätet minskar behovet av 230V anslutningar.

 10. Teleområdets utveckling i framtiden

  Nyhet

  Teleområdet står inför omfattande förändringar då tekniken och marknaden förändras snabbt. Från flera enskilda anläggningstyper så som brandlarm, inbrottslarm, fiber och datanät där alla har fungerat helt oberoende av varandra tidiagere, erbjuder nu ny teknik och förändrade kundbehov nya lösningar.

Du är på sidan 1 av 6 Nästa sida