Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

85 träffar

 1. SEK handbok 459 - nyutgiven installationsstandard för fastighetsnät på svenska

  Nyhet

  Den nya handboken, "SEK handbok 459” finns nu tillgänglig och bygger på de nya installationsstandarderna för fastighetsnät i SS-EN 50174-serien som gavs ut för cirka ett år sedan.

 2. Skärpta krav på reservkraft börjar gälla

  Nyhet

  Den 10 juni 2020 träder Post- och telestyrelsen, PTS, föreskrifter om driftsäkerhet i full kraft. Operatörerna ska bland annat se till att viktiga tillgångar och förbindelser säkerställs med olika nivåer av redundans, däribland reservkraft till mobilnäten.

 3. Klarar internet trycket till följd av coronakrisen?

  Nyhet

  Distansarbete, distansutbildning, ökat antal videomöten, och enormt tryck på nyhetssajter. Till detta tillkommer ökad e-handel och ökning av strömmad video när man sitter i karantän. Coronakrisen sätter press på internetuppkopplingar, och det märks på datamängderna.

 4. Nya europeiska riktlinjer om kamerabevakning

  Nyhet

  På Datainspektionens webbplats finns nu nya riktlinjer om kamerabevakning och ansiktsigenkänning som tagits fram av den Europeiska dataskyddsstyrelsen, EDPB.

 5. Räknesnurra för beräkning av fjärrmatning

  Nyhet

  Installatörsföretagen har tagit fram hjälpmedel för att underlätta att uppfylla kraven enlig den nya Installationsstandarden. Först ut är en räknesnurra för att göra nödvändiga beräkningar för fjärrmatning, så kallat "Remote Powering". Dessa beräkningar ska göras vid projektering och all nyinstallation, samt vid validering av befintliga nät där fjärrmatning kan komma att användas.

 6. Sveriges första publika 5G nät igång

  Nyhet

  Sveriges första publika 5G nät är nu igång. Sedan tidigare har ett testnät funnits på KTHs område i Stockholm, men det är dock inget allmänheten kunnat nyttja. Nu öppnar operatören Tele2 det första nätet i Stockholm samt i Göteborg och Malmö runt midsommarveckan.

 7. Kommunikationsnätets betydelse i coronakrisens samhälle

  Nyhet

  Coronakrisen har tvingat oss till ett förändrat beteende. Man brukar säga att kriser är uppfinningens moder och det stämmer verkligen, aldrig har väl världens befolkning så snabbt ändrat sina beteenden, något som ställer krav på flera, tillförlitliga och nya kommunikationslösningar. Kommunikationsnäten utgör ju samhällets nervsystem.

 8. Dubbelt Upp - Eskilstuna

  Eskilstuna - Elite Stadshotellet 19 nov 2020 12:00 - 19 nov 2020 14:30
  Kalender

  Välkommen på lunchseminarie-Dubbelt Upp

 9. Projektera för funktion

  Nyhet

  För att bättre kunna möta enskilda kunders behov kommer trenden att gå från att projektera standardiserade system och produkter till kundanpassade system som passar för en viss kunds förutsättningar. För att hänga med i den utvecklingen behöver du gå från att ha ett produktfokus till att istället sätta funktionerna i fokus.

 10. Teknikinstallationsavtalet

  Webbsida

  Teknikinstallationsavtalet gäller inom kyl-, VVS- och värmepumpsbranschen och tecknas med den fackliga motparten Svenska Byggnadsarbetarförbundet (Byggnads). Avtalet tecknades tidigare av VVS Företagen, numera Installatörsföretagen.

Du är på sidan 1 av 9 Nästa sida