Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

39 träffar

  1. Pågår nu: Nordbygg 2024

    Nyhet

    Under fyra fullspäckade dagar, den 23 till 26 april genomförs Nordbygg på Stockholmsmässan. Vår monter hittar du bredvid scenen Arena Fastighetsenergi, där genomförs till kortare föreläsningar, intervjuer och live-poddar. Du kan också lyssna in på ett av samtalen som spelades in som livepodd under mässans första dag.

  2. Nytt beslut i Easee-ärendet

    Nyhet

    Elsäkerhetsverket har den 19 april 2024 fattat ett nytt beslut i Easee-ärendet. Beslutet innebär att åtgärder inte behöver genomföras på redan installerade laddboxar av modellerna Easee Home och Easee Charge.

  3. Inga stimulanser till bygg- och installationsbranschen från regeringen

    Nyhet

    Byggkrisen slår hårt mot Sverige och samhällsbyggnadsbranschen genom ökade uppsägningar och konkurser. Ändå använder regeringen inte något av reformutrymmet på 17,3 miljarder kronor i vårändringsbudgeten för att stimulera branschen.

  4. Våra öppettider under påsk

    Nyhet

    Under påskhelgen har vi begränsade öppettider på servicetelefonen.

  5. Så ser Installatörsföretagen på regeringens energiproposition

    Nyhet

    I går presenterade regeringen den energipolitiska inriktningspropositionen som sätter riktningen för energipolitik framåt. Installatörsföretagen är positiva till inriktningen men saknar mål för energieffektivisering.

  6. Debatt: Alarmerande få yrkeslärare – brist på 6 000

    Nyhet

    Regeringens ambitioner att öka utbildningsplatserna på landets yrkes- och vuxenutbildningar riskerar att stöta på patrull. Detta då bristen på yrkeslärare redan i dag är akut och dessutom kommer förvärras framåt. Installatörsföretagens vd Ola Månsson och näringspolitiske chef Andreas Åström lyfte vikten av ett yrkeslärarlyft på Svenska Dagbladets debattsida

  7. Regeringen ser över osund konkurrens från offentliga bolag

    Nyhet

    Regeringen har beslutat att utreda reglerna kring offentliga bolag som bedriver konkurrerande verksamhet gentemot privata företag. Utredningen är tänkt ge Konkurrensverket möjligheter att motverka osund konkurrens från offentliga aktörer. Installatörsföretagen, som drivit frågan länge, välkomnar utredningen.

  8. Stärkt samarbete mellan installationsbranschen och universitet

    Nyhet

    Tillsammans med Luleå tekniska universitet har vi undertecknat en avsiktsförklaring med syfte att stärka samarbetet inom utbildning och forskning. Tanken är att öka innovations- och utvecklingstakten inom klimat, energi, elektrifiering och digitalisering samt stötta kompetensförsörjningen av installationsbranschen.

  9. Skatteverket bromsar utbyggnaden av förnybar elproduktion

    Nyhet

    Den tolkning som Skatteverket har gjort av gröna skattereduktionen för batterier skapar oro på marknaden och stoppar hushållens investeringar i solcellsinstallationer. Detta kan inte ligga i linje med regeringens intentioner, konstaterar Installatörsföretagen i en skrivelse till Regeringen.

  10. IN Talks: Hur ska vi hantera byggkrisen?

    Nyhet

    Vilka finanspolitiska åtgärder behöver regeringen genomföra för att mota byggkrisen? Det diskuterade vi med politiker från både regering och opposition i IN Talks. Här kan du se panelsamtalet i efterhand.

Du är på sidan 1 av 4 Nästa sida