Hoppa till innehåll

Föreningsstämman är nu genomförd

Om Installatörsföretagen, Visa alla

21 maj 2019

Anders Mattsson valdes till Installatörsföretagens ordförande i ett år till och förslaget till medlemsavgifter röstades igenom. Det är några av besluten från årsstämman den 17 maj 2019, som samlade ett hundratal personer på Marriott Courtyard i Stockholm. Besökarna bjöds även på ett inspirationsprogram och besök från regeringen.

Sittande ordförande Anders Mattsson valdes om till ordförande ytterligare ett år. Valberedningen motiverade det med att det är viktigt med kontinuitet för den unga organisationen efter sammanslagningen av EIO och VVS Företagen.

Ola Månsson, vd på Installatörsföretagen, gav en resumé över året som gått och han var märkbart stolt över att Installatörsföretagen nu är en kraft att räkna med i debatten.

- Vi är nu den näst största organisationen inom Svenskt Näringslivs sektor för bygg och installation. Vi är en stor spelare att räkna med och det är bland annat därför utbildningsminister Anna Ekström kommer hit idag, sade Ola Månsson.

Val av ledamöter och suppleanter i föreningens styrelse

Valberedningen presenterade sina förslag till styrelseledamöter och suppleanter. Stämman valde sedan styrelse. Vilka som nu utgör Föreningen Installatörsföretagens styrelse kan du se nedan.

Ordinarie ledamöter
  • Anders Mattsson, AB CJ Björnberg Bravida, omval till 2020 (ordförande)
  • Johnny Petré, Lindsténs Elektriska Bravida, vald 2018 till 2020 (vice ordförande)
  • Marie Olsson, Elektriska AB Lennström, omval till 2021
  • Per Sjöstrand, Instalco AB, nyval till 2021 (tidigare suppleant)
  • Håkan Eriksson, SIAK AB Sundsvall, nyval till 2021 (tidigare suppleant)
  • Fredrik Allthin, Assemblin El AB, nyval till 2021 (tidigare suppleant)
  • Liselott Gustafsson, Gustafssons Rör i Umeå AB, vald 2018 till 2020
  • Lennart Petersson, Assemblin VS AB, vald 2018 till 2020
  • Mikael Vestlund, Midroc Electro AB, vald 2018 till 2020
  • Theresa Östman, GF100 AB, vald 2018 till 2020

Valen är till och med ordinarie stämma respektive år.

Suppleanter
  • Jonas Kihlberg, Elajo Invest AB, omval till 2021
  • Peder Johansson, E/S Installation Bravida, vald 2018 till 2020
  • Stefan Andersson, Marklunds Elektriska AB, vald 2018 till 2020
  • Ulrik Lindell, Caverion Sverige AB, vald 2018 till 2020
  • Emma Elheim Karlsson, Hallabro Elektriska AB, vald 2019 till 2021

Valen är till och med ordinarie stämma respektive år.

Medlemsavgifter

Resultat- och balansräkningen redovisades samt att nästa års medlemsavgifter klubbades igenom. Ingen förändring kommer att göras i nuvarande avgiftsmodell och inga avgifter förändras från föregående år. Du kan läsa mer om detta i nyheten nedan.

Inspirationseftermiddag

Vi som arbetar på installatörsföretagen är väldigt glada över att vår utbildningsminister Anna Ekström tog sig tid att besöka oss under stämman. Många deltagare tog tillfället i akt att ställa frågor till henne. Anna Ekström beskrev hur viktig både branschen och våra yrkesprogram är.

- En person som har gått ett yrkesprogram, jobbat några år i branschen och inte längre vill arbeta i den, den personen har världes bästa karriär att luta sig mot. Att bli yrkeslärare. Man får möjlighet att utveckla yrket och föra det vidare till nästa generation.

Efter Anna Ekströms anförande gick skådespelaren Morgan Alling upp på scenen för att prata om besvärliga människor. Han beskrev allt från sin trassliga barndom till hur man bör agera som företagsledare i svåra situationer.

- Om någon utsätts för något som inte känns okej, då är det inte okej. Händer det en gång är det en kränkning, men om det upprepas så är det mobbing. Det är den egna upplevelsen som är avgörande. Se till att skapa en psykosocial miljö på din arbetsplats som vågar ta tag i det, uppmande han.

Från Statens Fastighetsverk kom Magnus Kruså, energispecialist VVS och Peter Kindblom, elspecialist på Statens fastighetsverk för att beskriva arbetet med den uppmärksammade ombyggnationen av Nationalmuseum. Här fokuserades det på installationerna och vilka utmaningar de stött på under byggtiden. Vi fick följa med på resan från skisser till ett ombyggt museum med vackra och moderna installationer.

- När museet stod färdigt fanns i stort sett inga synliga installationer. Exempelvis är tilluftsdonen dolda, armaturerna specialdesignade för att smälta in i miljön och sprinklersystemen är en del av konsten. Tittar man på takrosetterna kan man se en pistill i mitten, det är själva sprinklern.

Installatörsföretagen och styrelsen tackar alla som deltog under stämman och hoppas att vi ses nästa år igen!