Hoppa till innehåll

App kan förebygga arbetsplatsolyckor

Arbetsmiljö

04 november 2019

Fallolyckor är en av de vanligast förekommande arbetsrelaterade olyckorna i installationsbranschen. Ett bra sätt att förebygga olyckor är att värma upp kroppen innan arbetet och därmed förbättra rörligheten. Galaxen Bygg har därför tagit fram en app som hjälper till med just detta.

Du kan minska risken för belastningsproblem och skador genom att värma upp kroppen innan arbetet. Fall från stege, fall/snubbling eller överbelastning av kroppen är några av de vanligaste arbetsplatsolyckorna i branschen.

Galaxen Bygg har tagit fram en app som ska hjälpa dig att värma upp kroppen innan arbetet och därmed förbättra din rörlighet – vilket är den främsta orsaken till att fallolyckor sker. Appen hittar du här

Mer infomation om appen hittar du på Galaxen Byggs informationssida

Hela programmet tar runt en halvtimme och är ett bra sätt att minska risken för belastningsproblem och skador.