Hoppa till innehåll

Ny vd för installationsbranschens största utbildningscenter

Utbildning

14 februari 2019

Jens Back tillträder rollen som vd för INSU i maj. Han kommer närmast från Lärande i Sverige där han arbetat som projektledare, men har under merparten av sin karriär verkat som rektor.

INSU, Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter, startade verksamheten den 1 januari i år och är en sammanslagning mellan EUU i Nyköping och IUC i Katrineholm. Den första maj i år tillträder Jens Back som vd för INSU.

- Jag ser fram emot att få vara med och utveckla branschen för tekniska installationer tillsammans med alla medarbetare. INSU har en viktig roll i att kunskapsutveckla redan yrkesverksamma och göra det möjligt för nya grupper, inte minst kvinnor, att söka sig till ett installatörsyrke, säger Jens Back, blivande VD för INSU.

Jens Albrektsson, som tidigare har varit vd på EUU och vd för INSU, blir nu ledamot i styrelsen för INSU. Han fortsätter även som chef för avdelningen Utbildning och kompetens på Installatörsföretagen.

- Våra medlemsföretag ansvarar för installationer med högt teknikinnehåll där ständig kompetensutveckling är nödvändig. Det gör INSU till en central aktör för branschens framtid. Jag är övertygad om att Jens långa erfarenhet av skolutveckling och passion för ledarskap kommer att stärka både INSU och branschen ytterligare, säger Ola Månsson, VD på Installatörsföretagen.

INSU ägs av Installatörsföretagen och utbildar företag, industrier och organisationer som arbetar med elteknik, data/telecom, säkerhet, energidistribution, vatten/sanitet, kyl- och värmepumpsteknik och ventilation.

INSU har cirka 50 anställda och har utbildningslokaler i Nyköping och Katrineholm. Företaget beräknar omsätta 85 miljoner kronor 2019.