Hoppa till innehåll

Installationsbranschens utbildningskarta har ritats om

Utbildning och karriär, Visa alla

03 januari 2019

Installationsbranschen står inför stora utmaningar genom ny teknik, nya arbetssätt och infrastruktursatsningar. Företagen måste kunna kompetensutveckla sina medarbetare och få tag i yrkesskicklig arbetskraft. Därför har utbildningskartan nu ritats om.

Spela video

Vid årsskiftet bildades den nya utbildningspartnern Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter (INSU), vars uppgift är att serva hela installationsbranschen. INSU bildades genom en fusion av Elbranschens Utvecklings- och Utbildningscenter i Nyköping AB (EUU) och Stiftelsen Installatörernas Utbildningscentrum i Katrineholm (IUC).

Jens Albrektsson, tidigare vd på EUU och chef för avdelningen utbildning och kompetens hos Installatörsföretagen berättar om vikten av utveckling.

- INSU som ett heltäckande utbildningsföretag förenklar vardagen för våra kunder. Men också för våra medarbetare som mer effektivt kan hjälpa våra uppdragsgivare att samla sina utbildningsbehov, säger Jens Albrektsson.

Malin Arklöv som tidigare var vd på IUC menar att det även är en fråga om att stärka upp kompetenbehovet inom flera yrken.

- Vi ser också en utveckling där våra uppdragsgivares kunder efterfrågar fler kompetenser. Att vi nu kan tillgodose kompetensbehovet inom fler yrken underlättar för alla, säger Malin Arklöv.

Läs mer om INSU och boka kurser här.

Stärk upp ditt team genom kompetensutveckling. Ägare till utbildningspartnern INSU är Installatörsföretagen. Därmed får alla medlemmar i Installatörsföretagen rabatterade priser på kurser, ibland är det även helt kostnadsfritt.

Relaterat innehåll
  • EUU och IUC utreder möjligheterna att bilda ett gemensamt utbildningsföretag

    Nyhet

    Med målsättningen att underlätta och säkerställa installationsbranschens framtida kompetensförsörjning har styrelserna i EUU och IUC enats om att det finns stora fördelar med ett samla utbildningsverksamheten i ett företag.