Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter
Ämnen
Innehållstyper
Årtal

49 träffar

 1. Ny lag om e-faktura den 1 april – är du redo?

  Nyhet

  Nedräkningen har börjat… Nu är det bara en knapp månad kvar tills den nya lagen om obligatorisk e-faktura vid offentlig upphandling träder ikraft.

 2. Vad gäller vid ungefärlig prisuppgift?

  Fråga Fråga: Vi har gjort ett jobb hos en privatkund som vi fakturerat 150 000 kr för. När jag var hemma hos kunden och tittade på jobbet sa jag att priset skulle landa på ungefär 120 000 kr och nu hävdar kunden att han inte vill betala mer än det, men det var ju inget fast pris som avsågs? Jag skrev aldrig någon offert sen och vi sa att vi skulle göra jobbet på löpande räkning. Har vi rätt till betalning för hela fakturan?
 3. Vad ingår i kontraktsarbetena?

  Stockholm 26 mar 2019 07:30 - 26 mar 2019 10:00
  Kalender

  Fredrik Mejhert entreprenadjurist på Installatörsföretagen guidar oss igenom detta matnyttiga seminarium med fokus på de viktiga reglerna om entreprenadens omfattning och hantering av ÄTA och hinder i AB 04 / ABT 06.

 4. Vad har jag för ansvar för fel efter avslutad entreprenad?

  Fråga Fråga: Vad har jag för ansvar för fel efter avslutad entreprenad? Är det skillnad mellan garantitid och ansvarstid?
 5. Vägen till bättre ramavtalsupphandlingar

  Nyhet

  En förutsättning för att en entreprenör ska kunna göra bra affärer är att upphandlingar genomförs på bästa möjliga sätt. Avtalsvillkoren ska vara skäliga och balanserade, samtidigt som de reglerar de frågor som är viktigast för respektive part.

 6. Att använda index i avtal

  Hotel Garden, Baltzargatan 20, Malmö 10 apr 2019 09:30 - 10 apr 2019 16:00
  Kalender

  SCB:s experter på index håller den 10 april i Malmö en heldagskurs i att använda index i avtal. Bland annat ingår fördjupning i entreprenadindex.

 7. Att använda index i avtal

  Hotel Garden, Baltzargatan 20, Malmö 11 apr 2019 09:30 - 11 apr 2019 16:00
  Kalender

  SCB:s experter på index håller den 11 april i Malmö en heldagskurs i att använda index i avtal. Bland annat ingår fördjupning i entreprenadindex.

 8. Mall för administrativa föreskrifter

  Webbsida

  En förutsättning för att en entreprenör ska kunna göra bra affärer är att upphandlingar genomförs på bästa möjliga sätt. Avtalsvillkoren ska vara skäliga och balanserade, samtidigt som de reglerar de frågor som är viktigast för respektive part.

 9. Entreprenadindex för januari 2019

  Nyhet

  Entreprenadindex är ett opartiskt och objektivt verktyg för att mäta kostnadsutvecklingen för installationer. Uppgifterna kommer från SCB och vi levererar Entreprenadindex kostnadsfritt till dig som medlem senast den 15:e månaden efter. Här kan ni se den senaste statistiken.

 10. Viktiga frågor när du har privatperson som kund

  Svenskt Näringsliv, Sveagatan 8, Umeå 16 apr 2019 11:30 - 16 apr 2019 13:30
  Kalender

  Viktiga saker du behöver tänka på när du jobbar med privatperson som kund. Tex: Vad bör du tänka på när du ingår avtalet med kunden? Vilket ansvar har du om kunden köper materialet själv? Hur fungerar det med garantiansvar? Vad gäller om du inte ingår något avtal med kunden? Genomgången blandas med praktiska case.

Du är på sidan 1 av 5 Nästa sida