Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

113 träffar

 1. Anstånd med skatten

  Webbsida

  För att lindra effekterna på företagen då kassan minskar på grund av att intäkterna minskar och kostnaderna till stor del är fasta kan Skatteverket ge anstånd med skatteinbetalning på vissa villkor.

 2. Statlig företagsakut

  Webbsida

  Regeringens har lämnat ett förslag att staten ska garantera 70 procent av nya lån som bankerna ger till företag som fått ekonomiska svårigheter till följd av det nya coronaviruset. Garantin ställs ut till bankerna som i sin tur ger ut garanterade lån till företagen.

 3. Utökat anstånd på momsinbetalningar

  Webbsida

  Det har skett en justering av anstånd med skatten för de minsta företagen som betalar momsen årsvis.

 4. Möjlighet att kvitta fjolårets vinst mot framtida underskott

  Webbsida

  Företagare har möjligheten att ändra debiterad preliminärskatt om företaget drabbas ekonomiskt på grund av coronapandemin. Du kan ändra din debiterade preliminärskatt upp till sex månader efter beskattningsårets utgång.

 5. Betalningsansvar för juridiska personers obetalda skatter och avgifter

  Webbsida

  Skatteverket kommer som huvudregel inte att ansöka om företrädaransvar mot en företrädare för obetalda skatter och avgifter, som omfattas av anstånd enligt lagen om anstånd med inbetalning av skatt i vissa fall.

 6. Nedsättning av arbetsgivaravgifter

  Webbsida

  Regeringen har föreslagit en tidsbegränsad nedsättning av arbetsgivaravgifterna och den allmänna löneavgiften med anledning av coronaviruset.

 7. Missade du vår livesändning?

  Nyhet

  Den 26 mars sände vi live för våra medlemsföretag med anledning av coronaviruset. Missade du sändningen? Nästa tillfälle att vara med och lyssna och ställa frågor till våra experter i arbetsrätt, entreprenadjuridik och näringspolitik är den 2 april klockan 11.30.

 8. Vi sänder live med anledning av corona

  Nyhet Den 26 mars samt den 2 april klockan 11.30 sänder vi live från vårt huvudkontor. Välkommen att lyssna när våra experter i arbetsrätt, entreprenadjuridik och branschfrågor ger råd kopplade till hanteringen av coronaviruset. Under livesändningen finns möjlighet att ställa frågor direkt i chatten. Klicka på länkarna nedan för att delta.
 9. Vad gäller om skolor och förskolor stänger?

  Webbsida

  Utgångsmässigt finns ingen grund för arbetstagare att vara ledig eller behålla sin lön när förskola och skola stänger på grund av coronaviruset.

 10. Sjuk, karens, VAB

  Webbsida

  Här hittar du mer information om vad som gäller vid till exempel karens, sjukanmälan, sjuklönekostnad och smittbärarpenning.

Du är på sidan 1 av 12 Nästa sida