Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

478 träffar

 1. Julgåvor – se upp med arbetsgivaravgiften

  Nyhet

  Julgåvor är ett av få undantag från regeln om att alla förmåner en anställd får, ska beskattas. Men det finns tydliga regler för vad som är en skatte- och arbetsgivaravgiftsfri gåva och vad som ska beskattas från första kronan.

 2. Har du koll på allt inom avtalsförsäkringar och pensioner

  Nyhet

  Dags för julklapp till dig själv, eller någon annan som har ett viktigt uppdrag på företaget? Prenumerera på nyhetsbreven om avtalsförsäkringar och pensioner. Vi har här sammanställt vilka nyhetsbrev som kan vara bra att hålla koll på.

 3. Så kan du drabbas när Fora justerar pensionsunderlag

  Nyhet

  Det är alltid mest ekonomiskt att rapportera rätt uppgifter direkt till Fora. Otydlig inrapportering ger efterfakturering av kompletterande pensionspremier. Inom kort genomför Fora en justering av många företags redovisning av pensionsunderlag. Har du inte märkt upp dina medarbete med korrekt kollektivavtal kommer företaget att efterdebiteras och få betala ränta enligt reglerna.

 4. Undvik efterdebitering

  Nyhet

  Ge Fora rätt information så att de debiterar rätt extra pensionsavsättningar. I de nu gällande kollektivavtalen ingår överenskommelser om kompletterande pensionspremier (extra pensionsavsättningar) med samtliga motparter.

 5. Förhöjd pensionsålder innebär nya regler i LAS

  Nyhet

  Från och med 1 januari 2020 höjs åldersgränsen för rätten att kvarstå i anställning från 67 till 68 år. I samband med det ändras Lagen om anställningsskydd, LAS. Efter 68 årsdagen omfattas den anställde inte längre av saklig grundbegreppet vid uppsägning.

 6. Ersättning till timavlönade installatörer under julen

  Nyhet

  Reglering av helglön för timavlönade i Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl, § 4 mom 1. Här framgår att när julafton, juldagen, annandag jul samt nyårsafton och nyårsdagen infaller på en arbetsfri vardag utges helglön i form av bibehållen lön för timavlönade.

 7. Semesterregler under julen

  Nyhet

  I samband med jul, nyår och trettonhelgen brukar antalet frågor kring semester öka, därför har vi sammanställt information om detta. Om företaget vill lägga ut intjänade semesterdagar under mellandagarna för vissa anställda, måste du som företagare samråda med de berörda medarbetarna i god tid innan.

 8. Löneutbetalning i december, vad står i kollektivavtalen?

  Nyhet

  I ditt kollektivavtal står det angivet när löneutbetalning ska göras när löneutbetalningsdagen infaller en helgdag. Då det skiljer sig inom avtalen reder vi här ut vad som gäller för de olika avtalen som Installatörsföretagens medlemmar är knutna till.

 9. arbetstidbank-installationsavtalets-omrade-arsskiftet.pdf pdf

 10. Regler för arbetstidsbank under julen

  Nyhet

  Nu är det hög tid att se över förläggningen av tid från arbetstidsbanken på Installationsavtalet område. De elektriker inom avtalsområdet som inte tagit ut 16 timmar i betald ledighet under året, har rätt att få ut kvarvarande timmar i samband med jul-, nyår- och trettonhelgen.

Du är på sidan 1 av 48 Nästa sida