Hoppa till innehåll

Nyfiken på branschen för tekniska installationer?

Utbildning och karriär

Det är installatörer som monterar, installerar och underhåller funktioner för elektricitet, värme, kyla, vatten, sprinklers, ventilation, kraft och säkerhet. Det är de som ser till att hus, fastigheter, infrastruktur, skolor, sjukhus – ja allt egentligen – fungerar! Man kan faktiskt påstå att utan installatörer så stannar samhället.

Företag som jobbar med tekniska installationer behöver olika kompetenser, allt från yrkesarbetare från gymnasiet, arbetsledare till elteknik- och VVS-ingenjörer med utbildning från yrkeshögskola eller högskola/universitet.

Spela video

Bra på att montera och installera

Branschen för tekniska installationer består av många olika inriktningar och roller. Nedan ser du ett urval av de yrkesroller som finns i branschen.

Yrkesroller inom el
Energieffektivitet har blivit något hela världen strävar efter och den tekniska utvecklingen går rasande fort. Efterfrågan på både energisparande lösningar och ny, smart teknik är hög.
Yrkesroller inom VVS
VVS-branschen är en viktig del i utvecklingen av ett hållbart samhälle. Inom VVS förändras och förfinas teknik och arbetsmetoder hela tiden.

Vill du få en glimt i hur det är att jobba hos några av våra medlemsföretag?

Se filmerna från Bravida och Assemblin nedan.

Arbeta hos medlemsföretaget Bravida.

Arbeta hos medlemsföretaget Assemblin.

Är du nöjd med innehållet på denna sida?

Tack för din feedback!

Antingen har du nyligen lämnat feedback på sidan eller så gick något fel, försök igen senare.

Tack för din kommentar!

Just nu kan du inte lämna en kommentar, försök igen senare.