Hoppa till innehåll

Redan en del av branschen och vill utvecklas?

Utbildning och karriär

Med en yrkesutbildning inom gymnasieskolan som El- och energiprogram eller VVS- och fastighetsprogram kan du gå långt inom branschen för tekniska installationer. Din talang och motivation kan ge dig en karriär inom teknikutveckling, arbetsledning eller projektledning.

Det finns många möjligheter att ta nästa steg eller att bli ännu bättre på det du gör idag.

Utbildning

En utbildad installatör är attraktiv på arbetsmarknaden. För den intresserade finns flera olika typer av vidareutbildning.

  • Yrkeshögskolan – gratis utbildningar framtagna av branschen.
  • INSU - Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter - en heltäckande utbildningspartner med företagskurser inom teknik och ledarskap, yrkeshögskola och fackteoretisk lärlingsutbildning. Rabatterade priser för medlemsföretag i Installatörsföretagen.
  • Universitet- och högskoleutbildningar - fördjupa dina kunskaper och bli högskole- eller civilingenjör.

Certifieringar

Starta eget

Om du brinner för en idé eller ett intresse som du vill utveckla utifrån eget huvud så kan eget företag vara något för dig.

Energismart installatör

Kom igång med energiarbetet på ditt företag! För att göra det enklare för företag att börja använda energi på ett effektivare sätt har Energimyndigheten tagit fram webbutbildningar om att spara energi. Utbildningarna är branschspecifika och kommer att finnas för tio branscher. De är producerade i samarbete med branschen.

Läs mer om Energismart Installatör

Energibyggare

Det webbaserade, kostnadsfria utbildningsmaterialet "Energibyggare" är ett interaktivt utbildningsmaterial som syftar till att ge Sveriges byggsektor en ökad kompetens inom området energieffektiva byggnader och förnybar energi.

Är du nöjd med innehållet på denna sida?

Tack för din feedback!

Antingen har du nyligen lämnat feedback på sidan eller så gick något fel, försök igen senare.

Tack för din kommentar!

Just nu kan du inte lämna en kommentar, försök igen senare.