Hoppa till innehåll

Utbildning och karriär

Utbildning och karriär

Vatten, el, värme, kyla, ventilation, larm, fiber. Allt detta är en förutsättning för att vårt samhälle ska fungera. Men det är också våra verktyg för att förändra vårt samhälle till det hållbara, energieffektiva och smarta samhälle vi vill och behöver ha – nu och i framtiden. Branschen för tekniska installationer består av företag som möjliggör denna förändring. Men för att klara det behöver vi bli fler och vi behöver kunna mer.

600 000 nya bostäder behövs. 800 000 bostäder behöver renoveras. Hela Sverige behöver energieffektiviseras och målet är att vi ska halvera energianvändningen till 2030. Samtidigt genomgår vi en fantastisk utveckling vad gäller digital och smart teknik. Vem ska göra jobbet?

Du behövs!

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av ett väl fungerade och hållbart samhälle? Det är våra medlemsföretag som installerar och underhåller funktioner för Elinstallation, data/tele, larm och säkerhet, automation, elkraft, belysning, värme, sanitet, kyla, ventilation, teknisk isolering, industrirör och sprinkler. Vi och våra medlemsföretag är stolta över det vi gör, varje dag och vi hoppas att du vill vara en del i detta, varmt välkommen till branschen för tekniska installationer. Här finns det gott om jobb och karriärmöjligheter.

Spela video

Utan hantverkare stannar världen

Nyheter inom Kompetensförsörjning

Flexibel YH-utbildning genom korta kurser

06 maj 2020

Utbildning och karriär Myndigheten för yrkeshögskolan har lanserat ett nytt koncept som heter korta kurser. Till en början var tanken att detta skulle vara en försöksverksamhet men i och med coronapandemin har detta fått ett större utrymme och mer ekonomiska medel. Nedan beskriver vi vad det ä...

Inkopplat: För att locka unga till branschen

30 april 2020

Utbildning och karriär Youtubekanalen Inkopplat är platsen där vi möter morgondagens medarbetare. Under år 2020 lanserar vi 15 nya avsnitt som andas fart, fläkt och en stor portion humor. Programledare är influensern Hampus Hedström och till sin hjälp att installera och genomföra utmaningarna ...

Yrkes-sm ställs in på grund av corona

13 mars 2020

Corona Yrkes-sm, tävlingen i yrkesskicklighet, som skulle gå av stapeln i Helsingborg i april kommer att ställas in. Anledningen är förbudet om offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare, som är en direkt konsekvens av coronavirusets framfart.
Är du nöjd med innehållet på denna sida?

Tack för din feedback!

Antingen har du nyligen lämnat feedback på sidan eller så gick något fel, försök igen senare.

Tack för din kommentar!

Just nu kan du inte lämna en kommentar, försök igen senare.