Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter
Ämnen
Innehållstyper
Årtal

213 träffar

 1. Karensavdragsreglerna klara för flera avtal

  Nyhet

  Installatörsföretagen har nu kommit överens om justering av med Tjänstamannaavtalet, Teknikinstallationsavtalet, Installationsavtalet samt Larm & Säkerhetsteknikavtalet med de berörda fackförbunden med anledning av att Sjuklönelagen samt Lagen om allmän försäkring ändras vid årsskiftet.

 2. Ändringar i Elsäkerhetsavtalet

  Nyhet

  Elsäkerhetsavtalet, som är en del av Installationsavtalet, har nu konsekvensanpassats efter den nya Elsäkerhetslagen genom en överenskommelse mellan Installatörsföretagen och Svenska Elektrikerförbundet den 12 december 2018. En mindre ändring görs även i Bilaga 2 för lån och inhyrning av montör. Ändringarna börjar gälla den 1 januari 2019.

 3. Överenskommelse om ändringar i bilaga 8 och 2 i Installationsavtalet pdf

  Installationsavtalet
  Dokument

  Ändring av Bilaga 8 och följdändring i Bilaga 2 till Installationsavtalet, rörande elsäkerhetsfrågor.

 4. Ny ackordstidlista för 2019

  Nyhet

  Inom Installationsavtalet gäller en ny, uppdaterad ackordstidlista för elarbeten som utförs på ackord och påbörjas från och med 1 januari 2019. Tiderna kan dock användas från ett tidigare datum under förutsättning att en särskild överenskommelse träffas mellan arbetsgivaren och den anställde.

 5. 18-008 Arbetstidbank Installationsavtalets område årsskiftet 2018-2019 inklusive bilaga pdf

  Installationsavtalet
  Dokument

  De elektriker inom avtalsområdet som inte tagit ut 16 timmar i betald ledighet under året, har rätt att få ut kvarvarande timmar i samband med jul-, nyår- och trettonhelgen. För att få ut kvarvarande timmar upp till 16 timmar, krävs en ansökning om detta innan den 1 december. Installatörsföretagen har utarbetat ett förslag till blankett för den förfrågan, se bifogad bilaga.

 6. Mer än lön för mödan

  Nyhet

  Det är lätt att glömma bort att du som arbetsgivare tecknar värdefulla försäkringsskydd för dina anställda. Tänk på att informera dina anställda om de förmåner du också betalar för deras arbete, förutom lönen, de kollektivavtalade försäkringarna och tjänstepensionen.

 7. Lönerevision 2018

  Nyhet

  Målsättningen är att förhandlingar om de nya lönerna sker inom företaget, men om det inte går är det nu sista chansen att påkalla central förhandling. Enligt förhandlingsordningen i Installationsavtalets lönebilaga måste detta ske senast den 18 juni i år.

 8. Guide för Installationsavtalet (DigitalIS) / Bilagor / Bilaga 2 Underentreprenör och inlåning / Kontakt

  Guide
 9. Anställningsavtal Installationsavtalet docm Medlem

  , Utgåva: 10 , Artikelnr: 051640
  Installationsavtalet
 10. Semesterönskemål huvudsemester doc

  Installationsavtalet
  Dokument

  Inlämningsblankett: önskemål inför årets huvudsemester

Du är på sidan 1 av 22 Nästa sida