Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter
Ämnen
Innehållstyper
Årtal

58 träffar

 1. Ja till Elsäkerhetsverkets ställningstagande om B-auktorisationer

  Nyhet

  Installatörsföretagen välkomnar Elsäkerhetsverkets ställningstagande om B-auktorisationer. Elsäkerhetsverket har gjort ett förtydligande om vilka elinstallationsarbeten som en installatör med begränsad auktorisation, så kallad B-auktorisation, får utföra.

 2. Egenkontrollprogrammet är ert företags egendom

  Nyhet

  Får ni en begäran att lämna över kopior eller utskrifter av ert företags egenkontrollprogram? Kommer frågan från ett skyddsombud eller en myndighet är ni skyldiga att göra det. Men kommer frågan från någon annan måste ni alltid göra en bedömning om det finns någon affärsmässig anledning.

 3. Senaste nytt om elsäkerhet

  Nyhet

  Webbverktyget Säker El har nu uppdaterats för att förenkla vardagen för dig som användare och vi passade även på att dema verktyget under Elmässan i oktober. När det kommer till elsäkerhet, anser Installatörsföretagen att Arbetsmiljöverket ska ta sitt ansvar vid elsäkerhetsarbete.

 4. Vem ska få årets Elsäkerhetspris?

  Nyhet

  Nu är det dags att nominera till STFs Elsäkerhetspris. Passa på att skicka in en medarbetare eller en organisation som du tycker bidrar lite extra till svenskt elsäkerhetsarbete.

 5. Få företag klarar kraven i elsäkerhetslagen

  Nyhet

  Innan sommaren lanserade vi uppföljningsmodulen till webbverktyget Säker El. Det är det enda verktyget som ger användaren möjlighet att upprätta, förvalta, underhålla och följa upp egenkontrollprogrammets alla delar. Företaget klarar därmed det tvingande kravet på att ha ett egenkontrollprogram – om det används fullt ut vill säga.

 6. Är ditt företag (felaktigt) registrerat för kabelförläggning?

  Nyhet

  I Elsäkerhetsverkets register finns det företag som enbart är registrerade för verksamhetstypen ”kabelförläggning”. Nu har det visat sig att vissa av dessa är felaktigt registrerade. Myndigheten kommer därför kontrollera dessa företag och vidta åtgårder.

 7. Har du fått en påminnelse om att signera ett PUB-avtal för Säker El?

  Nyhet

  I maj gick ett informationsmail (PUB-avtal) ut till alla användare av webbverktyget Säker El. Nu i dagarna har ett påminnelsemail gått ut till de medlemmar som inte har signerat PUB-avtalet. GDPR har nu trätt i kraft, vilket ställer krav på personuppgiftsbehandlingar. Tjänsten Säker El hanterar just personuppgifter och därför krävs det att ni signerar avtalet om ni ska kunna fortsätta använda Säker El.

 8. Ny utgåva för minimikrav på elmateriel

  Nyhet

  En ny utgåva av "Minimikrav för elmaterial" har nu släppts. Ett hjälpmedel för elektriker när det gäller att välja rätt kapslingsklass för elmateriel och för val av kablar i olika miljöer.

 9. Infomail till användare av Säker El

  Nyhet

  Om ditt företag är användare av webbverktyget Säker El har ni nyligen fått ett informationsmail från Installatörsföretagen. Det är mycket viktigt att ni tar del av denna information då ni i Säker El har noterat personuppgifter som kommer att beröras av den nya dataskyddsförordningen GDPR.

 10. Felaktiga slutsatser kring elolyckor

  Nyhet

  Elsäkerhetsverkets rapport om elolyckor, bekräftar den bild som Installatörsföretagen har av elolyckors utveckling. Vi delar dock inte deras slutsatser om nödvändiga åtgärder, utan vi tror att dessa slutsatser kan leda till ökad administration för företagen och ett flyttat fokus.

Du är på sidan 1 av 6 Nästa sida