Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter
Ämnen
Innehållstyper
Årtal

19 träffar

 1. Fortsatt stabil installationsbransch

  Nyhet

  Trots att prognosen för byggbranschen i stort visar på en nedgång, fortsätter installationsbranschen att gå som tåget. Branschen visar på en fortsatt stabil tillväxt där flera av de dominerande sektorerna ökar, samtidigt som bostadsbyggandet dämpas. Under 2019 väntas tillväxten dock att mattas av jämfört med årets nivå.

 2. konjunkturrapport-okt-2018.pdf pdf 1,7 MB

 3. Konjunkturrapporten oktober 2018 presentation pptx 32,5 MB

 4. Underlag

  Webbsida

  Konjunkturrapporten kommer två gånger om året – på våren och på hösten. Den tas fram i samarbete med analysföretaget Industrifakta.

 5. Marknadsmöjligheter

  Webbsida

  De intervjuade el- och VS-företagen lyfter båda fram industrin som en intressant sektor, där det finns goda marknadsmöjligheter framöver. Investeringarna inom husbyggnad har visserligen backat under första halvåret, men flera faktorer indikerar på en positiv eller neutral utveckling även här. Enligt Konjunkturinstitutets barometerindikator är läget mycket starkare än normalt med god orderingång och framtidstro, samtidigt som exporten gynnas av en svag krona.

 6. Offentlig upphandling i installationsbranschen pdf 827,9 KB

  Dokument

  Uppdaterad oktober 2018

 7. Vad kostar montören xlsx 1,3 MB

  Dokument

  Lång version, 1.4

 8. Konjunkturrapport mars 2017 pdf 1,9 MB

 9. Konjunkturrapporter

  Webbsida

  Den svenska ekonomin överraskade positivt under andra kvartalet i år. Bruttonationalprodukten (BNP) visade då på en ökning på en procent. Flera bedömare, däribland Konjunkturinstitutet, har därför höjt prognosen för den svenska tillväxten under 2018.

 10. Regional utveckling

  Webbsida

  Konjunkturrapporten som släpptes i oktober 2018 visar att det är stora regionala skillnaderna. I Stockholm väntas volymerna minska mest, medan Västra Götaland spås få en kraftig uppgång både vad gäller el- och VS-installationer.

Du är på sidan 1 av 2 Nästa sida