Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

34 träffar

 1. Nyckeltalsanalys med jämförelse mot branschstatistik xlsx

 2. I vilken mån kan beställaren hålla inne betalning, om man kommit överens om betalningsplan?

  Fråga Fråga: Vi har nyligen börjat utföra arbeten i en renoveringsentreprenad. ABT 06 har avtalats mellan oss och vår beställare, och vi har kommit överens om en betalningsplan för vår kontraktssumma. För lite mer än en månad sedan skickade vi vår första faktura. Det fakturerade beloppet avser endast kontraktsarbeten och stämmer helt överens med betalningsplanen. På fakturans förfallodag inkom en betalning från vår beställare. De hade dock inte betalat hela det fakturerade beloppet. När vi kontaktade beställarens ombud uppgav han att anledningen till detta är att de kommer att innehålla 10 % av varje faktura som säkerhet för avhjälpande av eventuella fel i vår entreprenad. Har de verkligen rätt att göra på detta sätt?
 3. Frågor och svar rörande ID06 2.0

  Nyhet

  ID06 2.0 är här och du kan nu beställa de nya korten. Men har du, liksom många andra, obesvarade frågor om vad som gäller? Här har vi samlat flera frågor och svar som vi har fått om kortbytet.

 4. Nya säkra ID06 är på plats

  Nyhet

  Nya säkra ID06 är nu lanserade med en helt ny kortstandard samt ett mobilt ID06-kort. De nya korten möjliggör många lösningar som underlättar för dig och ditt företag för att säkerställa identiteter samt arbetsgivarsamband. De gamla korten upphör att gälla 20 juni 2019. Nu är det därför hög tid att byta kort!

 5. Produktiv arbetstid 2019 xlsx

 6. Se föreläsningen kring mutor och korruption

  Nyhet

  Etiska Rådet bjöd in till en kostnadsfri föreläsning om ÖMK, Överenskommelse för att motverka mutor och korruption. Vi spelade in föreläsningen och pratade med Natali Phalén, generalsekreterare för Institutet Mot Mutor, som gav sina bästa tips på hur du som företagare ska agera för att inte hamna i en otrevlig sits.

 7. Ny överenskommelse ger fler vägar in i arbetslivet

  Nyhet

  En ny nationell överenskommelse har kommit till för att öka möjligheten för kompetensförsörjning inom byggsektorn. Den tidigare överenskommelsen handlade om att hjälpa personer med en bakgrund från branschen som hamnat utanför arbetsmarknaden på grund av någon form av funktionsnedsättning. Nu omfattar den även rekrytering av nyanlända och långtidsarbetslösa.

 8. Produktionskostnad per timme xlsx

  Dokument

  Version 1.4

 9. Får du åka på en bjudresa eller hamnar du i trubbel?

  Nyhet

  Vet du vad som gäller när exempelvis en leverantör eller en grossist vill bjuda dig på en middag eller ett evenemang? Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd bjuder in till en kostnadsfri föreläsning och reder ut vad som räknas som en muta och när det handlar om korruption.

 10. Nu kan du registrera ditt ID06 med BankID

  Nyhet

  Nu är registreringen öppen för svenska företag med BankID. Nedan ser du vilka företagsformer som stöds idag för registrering till ID06 samt vem på företaget som ID06 godkänner för att signera avtalet i prioriteringsordning.

Du är på sidan 1 av 4 Nästa sida