Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

5 träffar

 1. Brist på installatörer hotar klimatmålet

  Nyhet

  Nettoutsläppen av växthusgaser i Sverige ska vara noll år 2045. Tyvärr hotar bristen på elektriker, vvs-montörer och andra installatörer möjligheten att nå klimatmålet, visar en ny rapport som presenterades i riksdagen idag.

 2. Brist på installatörer slår mot klimatmålen

  Nyhet

  Riksdagens mål om halverad energianvändning kräver energirenoveringar och nya energisnåla byggnader. Men brist på utbildade installatörer försämrar kraftigt möjligheten att nå klimatmålen. Det skrev Installatörsföretagens vd Ola Månsson i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

 3. Regeringskaoset slår mot yrkesutbildningar

  Nyhet

  Yrkeshögskolans expansion är hotad. Minst 250 miljoner kronor fryser inne om riksdagen klubbar förslaget till statsbudget för 2019. Pengarna skulle ha gått till hett eftertraktade yrkesinriktade utbildningar. 11 000 yrkeshögskoleplatser riskerar att försvinna, skriver Installatörsföretagen i en debattartikel i Svenska Dagbladet tillsammans med tolv andra branschorganisationer.

 4. Nej till yrkesskola för obehöriga

  Nyhet

  Installatörsföretagens politiska arbete syftar helt och hållet till att ge våra medlemsföretag så bra möjligheter som möjligt att genomföra det nödvändiga skiftet till det klimatsmarta samhället. En av dessa möjligheter är självklart ett fritt företagande, varför vi lägger full kraft på att stoppa de borgenskedjor den rödgröna regeringen kallar för ”entreprenörsansvar. Men vi måste också markera mot Alliansen när de kommer med ogenomtänkta utspel som riskerar bli faktisk politik efter valet. Det handlar om den två-åriga yrkesskola för obehöriga till gymnasiet samt nyanlända som de nu går fram med.

 5. Ola Månsson samlar branschen mot borgenskedjor

  Nyhet

  Regeringen föreslår att redan sju dagar efter att en anställd hos en underentreprenör säger att den inte fått någon lön är det istället entreprenörens uppdragsgivare som ska betala ut pengarna. Skälet till att lönen inte har betalts ut spelar ingen roll. Det kan bero på konkurs, ekonomiska svårigheter eller brister hos beställare.

Du är på sidan 1 av 1