Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

21 träffar

 1. Avtalsrörelsen 2020 skjuts upp

  Nyhet

  Med anledning av coronaviruset har industrins parter kommit överens om att skjuta upp pågående avtalsrörelse och prolongera, det vill säga förlänga, nuvarande avtal i sju månader. Industrins avtal löper därmed ut den 31 oktober.

 2. Corona mitt i avtalsrörelsen

  Nyhet

  Installatörsföretagen överlägger just nu intensivt med arbetstagarorganisationerna men givetvis handlar det då i första hand om frågor rörande coronakrisen där vi till exempel arbetar med att få centrala överenskommelser om korttidspermittering på plats.

 3. Parterna svarar på OpO:s avtalsskiss

  Nyhet

  Opartiska ordföranden (OpO), vars roll är att biträda parterna i avtalsförhandlingarna och att bidra till en ökad samordning av förhandlingarna, lämnade den 9 mars en första avtalsskiss baserat på parternas krav. Den 10 mars svarade Teknikföretagen att man är positiva till OpO:s förslag – dock med reservation. OpO föreslår ett treårigt riksavtal för industrin, vilket Teknikföretagen anser kan ligga till grund för det fortsatta förhandlingsarbetet.

 4. Utvecklade och förenklade kollektivavtal för tjänstemän

  Nyhet

  Idag har Installatörsföretagen växlat yrkanden gällande Tjänstemannaavtalet med fackförbunden Unionen, Ledarna och Sveriges Ingenjörer. Målet är att fortsätta skapa enklare och tydligare kollektivavtal som förbättrar medlemsföretagens konkurrenskraft, leder till tryggade anställningar samt få fler att söka sig till branschen.

 5. Installatörsföretagen har växlat krav med Svenska Elektrikerförbundet

  Nyhet Parterna har under de senaste avtalsperioderna arbetat gemensamt för att ta fram kollektivavtal som leder till stärkt konkurrenskraft för branschen och som är attraktivt för både företag och medarbetare.
 6. Våra yrkanden

  Webbsida

  De avtalsyrkanden som Installatörsföretagen lägger fram i avtalsrörelsen 2020 har sitt ursprung hos våra medlemsföretag. Synpunkter på avtalen har samlats in löpande vid olika aktiviteter under avtalsperioden.

 7. Installatörsföretagen har växlat krav med Byggnads

  Nyhet Avtalsrörelsen är i full gång! Installatörsföretagen har idag växlat yrkanden inför årets avtalsförhandlingar med fackförbundet Byggnads.
 8. Våra kollektivavtal

  Webbsida

  Installatörsföretagen tecknar flera olika kollektivavtal med flera olika motparter. Här hittar du all information du behöver för varje avtal. Bland annat när avtalet löper ut, vilka förändringar vi vill få igenom i avtalsrörelsen och vilka förändringar våra motparter vill få igenom.

 9. Larm & Säkerhetsteknikavtalet

  Webbsida

  Larm- och säkerhetsteknikavtalet gäller inom området larm och säkerhetsteknik och tecknas med de fackliga motparterna Svenska Elektrikerförbundet (SEF) och Service- och kommunikationsfacket (SEKO).

 10. Tjänstemannaavtalet

  Webbsida

  Tjänstemannaavtalet omfattar tjänstemän inom Installatörsföretagens medlemsföretag . Installatörsföretagen samförhandlar Tjänstemannaavtalet tillsammans med Glasbranschföreningen, Måleriföretagen i Sverige, Plåt & Ventföretagen, Maskinentreprenörerna samt de fackliga motparterna Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna. Avtalet löper ut den 30 april 2020.

Du är på sidan 1 av 3 Nästa sida