Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

113 träffar

 1. Sjukförsäkring beskattas från 1 juli

  Nyhet

  Regeringen planerar slopa skattefriheten för förmån av hälso- och sjukvård som inte är offentligt finansierad och för förmån av vård och läkemedel utomlands. Som en konsekvens av detta föreslås även att avdragsförbudet slopas för sådana utgifter i en arbetsgivares verksamhet.

 2. Obligatorisk rehabiliteringsplan införs

  Nyhet

  Det införs en lagreglerad skyldighet för arbetsgivaren att planera insatser som underlättar den anställdes återgång till arbetet från den 1 juli 2018. Detta innebär att en plan för återgång i arbete ska upprättas när den anställde varit sjukskriven i 30 dagar, om det kan antas att hans eller hennes arbetsförmåga kommer att vara nedsatt på grund av sjukdom under minst 60 dagar.

 3. Feriearbetare inom VVS

  Nyhet

  Oavsett om det är vid sommarlov, vinterlov eller vid annan ferie, så uppstår ofta frågor kring anställning av feriearbetare och vilka rekommendationer som finns kring hanteringen av dessa. Här finns svaren beskrivet på ett överskådligt sätt.

 4. Feriearbetare inom elinstallation

  Nyhet

  Vi rekommenderar våra medlemsföretag att anställa feriearbetare om möjligheten finns.

 5. Kurs i Installationsavtalet på EUU

  Nyhet

  Elbranschens Utvecklings och Utbildningscenter finns i Nyköping sedan 1990. EUU är helägt av Installatörsföretagen och erbjuder kurser med hög kvalitet till för branschen realistiska priser. Nu erbjuds även kurser i Installationsavtalet på EUU.

 6. EUU erbjuder kurser om TIA

  Nyhet

  Elbranschens Utvecklings och Utbildningscenter finns i Nyköping sedan 1990. EUU är helägt av Installatörsföretagen och erbjuder kurser med hög kvalitet till för branschen realistiska priser. I syfte att samla Installatörsföretagens samtliga kursutbildningar i en och samma professionella miljö anordnas även utbildningar i Teknikinstallationsavtalet för VVS-företag på EUU.

 7. Vilka löner och ersättningar ingår i semesterlöneunderlaget?

  Fråga
 8. Vad är rörliga lönedelar?

  Fråga
 9. Vad ska vi tänka på i samband med övergången från timlön till månadslön?

  Fråga
 10. Vad gäller för så kallad förskottssemester?

  Fråga
Föregående sida Du är på sidan 2 av 12 Nästa sida