Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

113 träffar

 1. Förändringar som träder i kraft den 1 juli 2019

  Nyhet

  Runt halvårsskiftet 2019 träder flera lagar och regelförändringar i kraft. Vi har därför samlat de förändringar som påverkar dig som arbetsgivare.

 2. Arbetstid vid ackord pdf Medlem

  , Artikelnr: 000522
  Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl (isol) Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl (kyl) Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl (rör)
  Dokument

  Del- eller slutavstämning av arbetstid vid ackord enligt Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl

 3. Lönerevision 2019 xlsx

  Dokument

  Lönerevision gällande följande avtal: Installationsavtalet, Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl, Larm- och säkerhetsteknikavtalet, Tjänstemannaavtalet, Plåt- och Ventilationsavtalet, Butik- och detaljhandelsavtalet och Lageravtalet.

 4. Avsättning för arbetstidsförkortning

  Nyhet

  Det är dags att gå ut med information om storleken på de avsättningar som gjorts för arbetstidsförkortning till de arbetstagare som går på Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl. Före januari månads utgång ska ni lämna informationen till era anställda.

 5. Ersättning till timavlönade installatörer under julen

  Nyhet

  Reglering av helglön för timavlönade i Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl, § 4 mom 1. Här framgår att när julafton, juldagen, annandag jul samt nyårsafton och nyårsdagen infaller på en arbetsfri vardag utges helglön i form av bibehållen lön för timavlönade.

 6. Valmöten och besök av politiker – vad svarar du?

  Nyhet

  Den 9 september är det val till riksdag, kommun och landsting i Sverige. Med anledning av detta har vi förstått att det finns ett behov av att vi informerar om vilka rättigheter fackliga företrädare har att agera politiskt på arbetsplatsen.

 7. Politisk verksamhet på arbetsplatsen

  Webbsida

  Vid valmöten och besök av politiker, vad svarar du? Det blir i dessa situationer ofta aktuellt med frågor om vilka rättigheter fackliga företrädare har att agera politiskt på arbetsplatsen. Här får du svar.

 8. Hantering av uppgift om medlemskap i en facklig förening

  Nyhet

  En uppgift om en persons eventuella fackliga tillhörighet är en så kallad känslig uppgift och får inte hanteras hur som helst.

 9. Semester för nyanställda

  Nyhet

  För nyanställda vars betalda semesterdagar inte täcker tiden för arbetsgivarens huvudsemester eller som själva vill ha längre ledighet, är det möjligt att skriftligen komma överens om ledighet utan löneavdrag. Detta kallas för ”förskottssemester”.

 10. Det här behöver du veta om semesterförläggning

  Nyhet

  Enligt semesterlagen är arbetsgivaren skyldig att lägga ut semester under semesteråret. Ansvaret ligger alltså på arbetsgivaren – inte på arbetstagaren. Här får du reda på vad du behöver göra.

Du är på sidan 1 av 12 Nästa sida