Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

70 träffar

 1. För dig som arbetar med arbetsmiljö och gilla Jobbet

  Nyhet

  Gilla Jobbet är arbetsmarknadens parters inspirationsdag för att inspirera till ett förebyggande och hälsofrämjande arbetsmiljöarbete på landets arbetsplatser. Snart är det dags för Gilla Jobbets Sverigeturné, här hittar du datum och orter.

 2. Nya föreskrifter om medicinska kontroller från AV

  Nyhet

  Första november trädde Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter om medicinska kontroller i arbetslivet i kraft. Vi har listat några av de ändringar som kan komma att påverka installationsbranschen.

 3. App kan förebygga arbetsplatsolyckor

  Nyhet

  Fallolyckor är en av de vanligast förekommande arbetsrelaterade olyckorna i installationsbranschen. Ett bra sätt att förebygga olyckor är att värma upp kroppen innan arbetet och därmed förbättra rörligheten. Galaxen Bygg har därför tagit fram en app som hjälper till med just detta.

 4. Arbetsgivare skyldiga att göra riskbedömning av kvartsdamm

  Nyhet

  Som arbetsgivare är du skyldig att göra en riskbedömning för exponering av kvartsdamm. Den kan baseras på mätningar, vilket är komplicerat och kostsamt, eller med hjälp av referensmätningar. Här får du hjälp att navigera dig i den djungeln.

 5. Glöm inte bort den psykosociala arbetsmiljön

  Nyhet

  Arbetsmiljö förknippas ofta med den fysiska arbetsmiljön, särskilt inom bygg- och installationssektorn. Den psykosociala arbetsmiljön, som ofta påverkar tjänstemän mest, glöms ibland bort. Detta vill vi ändra på.

 6. Särskilda risker, organisatorisk och social arbetsmiljö

  Webbsida

  Arbetsmiljö förknippas ofta med den fysiska arbetsmiljön, särskilt inom bygg- och installationssektorn. Den psykosociala arbetsmiljön glöms ibland bort. Nu har vi, tillsammans med Tjänstemannafacken, gemensamt arbetat fram ett arbetsmaterial med inriktning på den psykosociala arbetsmiljön, den som normalt påverkar tjänstemän mest.

 7. Förbättra arbetsmiljön genom bidrag från Arbetsmiljöpeppen

  Nyhet

  Gilla Jobbet är arbetsmarknadens parters unika satsning för att inspirera till ett förebyggande och hälsofrämjande arbetsmiljöarbete ute på arbetsplatserna. Via Gilla Jobbets "Arbetsmiljöpeppen" kan du nu ansöka om ett bidrag på 10 000 kronor för att förbättra arbetsmiljön på din arbetsplats.

 8. Första spadtaget för byggbranschens säkerhetspark

  Nyhet

  Den 26 mars tog representanter från näringsliv, myndighet och regering första spadtaget för byggbranschens gemensamma säkerhetspark vid Arlanda flygplats i Stockholm. Där bland andra Installatörsföretagens vd Ola Månsson var på plats.

 9. Ny överenskommelse ger fler vägar in i arbetslivet

  Nyhet

  En ny nationell överenskommelse har kommit till för att öka möjligheten för kompetensförsörjning inom byggsektorn. Den tidigare överenskommelsen handlade om att hjälpa personer med en bakgrund från branschen som hamnat utanför arbetsmarknaden på grund av någon form av funktionsnedsättning. Nu omfattar den även rekrytering av nyanlända och långtidsarbetslösa.

 10. Arbeta förebyggande mot arbetsplatsolyckor

  Nyhet

  Det har varit en mörk start på året. Nio personer har mist sitt liv i arbetsrelaterade olyckor i Sverige, varav en var elektriker. Tillsammans måste vi arbeta proaktivt och se till att det som inte får hända ändå sker. Här finner du information om hur du kan agera om olyckan ändå är framme.

Du är på sidan 1 av 7 Nästa sida