Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

74 träffar

 1. Har du eller planerar du att starta en skyddskommitté?

  Nyhet

  Nu har Prevent har på uppdrag av ETAK (Elteknikbranschens Arbetsmiljökommitté) tagit fram en skrift med exempel på hur arbete i skyddskommitté kan bedrivas.

 2. Obligatorisk säkerhetsutbildning för arbete hos Byggföretagens medlemsföretag

  Nyhet

  Byggföretagens styrelse har beslutat att från och med 1 juli 2021 ska Safe Construction Training vara obligatorisk för alla som är verksamma vid arbetsplatser som Byggföretagens medlemsföretag ansvarar för, eller samordnar arbetsmiljöfrågor. Det gäller alltså även de av Installatörsföretagens medlemmar som är verksamma där.

 3. Statistik över arbetsskador

  Webbsida

  Luleå Tekniska Universitet publicerar sedan ett antal år tillbaka sammanställd statistik för arbetsolyckor och arbetssjukdomar för bygg- och anläggningssektorn. Rapporterna baseras på data från Arbetsmiljöverket.

 4. Skyddsombud och skyddskommitté

  Webbsida

  Arbetsmiljölagen syftar till samverkan mellan arbetsgivare och arbetstagare för att gemensamt skapa en god arbetsmiljö. Skyddsombudet är arbetstagarnas valda ombud i arbetsmiljöfrågor.

 5. Vinnare av Håll Nollans arbetsmiljöpris

  Nyhet

  Team Ångström NCC och Akademiska hus i projektet Uppsala Universitets utbyggnad vann Håll Nollans arbetsmiljöpris 2020. Priset delas ut för andra året och syftet är att uppmärksamma ett team som arbetat aktivt för att alla ska komma hem friska och oskadda efter en arbetsdag.

 6. Särskilda risker

  Webbsida

  Inom bygg- och installationssektorn finns några särskilda arbetsmiljörisker. Både när det gäller den fysiska och den psykosociala arbetsmiljön. Här hittar du mer information om riskerna och hur du kan förebygga dem.

 7. Få hjälp att motverka kränkande särbehandling

  Nyhet

  De senaste åren har DO inspekterat arbetet för likabehandling hos nära 900 arbetsgivare, bland annat i Installations- och byggbranschen. Granskningen visade på stora kunskapsbrister om diskrimineringslagstiftningen.

 8. Få hjälp när en medarbetare missbrukar

  Nyhet

  Skadligt bruk kostar samhället stora summor pengar varje år och drabbar alla branscher – även installationsbranschen. Kanske har du en medarbetare på din arbetsplats som behöver hjälp? Skadligt bruk eller missbruk kan handla om allt från spel till alkohol. Nu kan du som medlem få expertstöd om en medarbetare behöver hjälp.

 9. Skadligt bruk

  Webbsida

  För att hjälpa våra medlemsföretag med rådgivning om skadligt bruk har Installatörsföretagen tecknat avtal med ALNA. Tjänsten är tänkt att användas i förebyggande syfte. Om ett missbruk har gått så långt att det lett till misskötsamhet ska du först kontakta din lokala företagsrådgivare på Installatörsföretagen.

 10. För dig som arbetar med arbetsmiljö och gilla Jobbet

  Nyhet

  Gilla Jobbet är arbetsmarknadens parters inspirationsdag för att inspirera till ett förebyggande och hälsofrämjande arbetsmiljöarbete på landets arbetsplatser. Snart är det dags för Gilla Jobbets Sverigeturné, här hittar du datum och orter.

Du är på sidan 1 av 8 Nästa sida