Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

70 träffar

 1. Förändringar som träder i kraft den 1 juli 2019

  Nyhet

  Runt halvårsskiftet 2019 träder flera lagar och regelförändringar i kraft. Vi har därför samlat de förändringar som påverkar dig som arbetsgivare.

 2. Ska du anställa ferie- och praktikarbetare?

  Nyhet

  För dig som tänker anställa ferie- och praktikarbetare vill vi påminna om vad du behöver tänka på och samtidigt hänvisa till installatorsforetagen.se för information om ferie- och praktikarbete.

 3. Regler för arbetstidsbank under julen

  Nyhet

  De elektriker som omfattas av Installationsavtalet och som inte tagit ut 16 timmar i betald ledighet under året, har rätt att få ut kvarvarande timmar i samband med jul-, nyår- och trettonhelgen.

 4. Rätt att ha kvar anställning till 67 år och efter

  Webbsida

  En anställd går formellt sett i ålderspension först vid utgången av den månad han fyller 67 år, men kan naturligtvis välja att gå i pension även tidigare. Många arbetstagare väljer att säga upp sig/gå i pension i samband med att de har möjlighet att ta ut sin ålderspension respektive tjänstepension.

 5. Sjukvård för utländska medarbetare

  Nyhet

  Har ditt företag anställda som är medborgare i andra länder än Sverige? Då kan det vara bra att håll koll på vad dina utländska medarbetare har för rättigheter när det kommer till svensk sjukvård.

 6. Fördel att betala årets premier för sjukvårdsförsäkring före 1 juli

  Nyhet

  Vi har tidigare informerat om att Privat hälso- och sjukvård som betalas av arbetsgivaren ska beskattas från och med den 1 juli 2018. Fördel finns om premierna betalas före den 1 juli.

 7. Ska du anställa ferie- och praktikarbetare?

  Nyhet

  För dig som tänker anställa ferie- och praktikarbetare vill vi påminna om vad du behöver tänka på och samtidigt hänvisa till en ny sida på installatorsforetagen.se med mer information om ferie- och praktikarbete.

 8. Hantering av uppgift om medlemskap i en facklig förening

  Nyhet

  En uppgift om en persons eventuella fackliga tillhörighet är en så kallad känslig uppgift och får inte hanteras hur som helst.

 9. Ferie- och praktikarbetare

  Webbsida

  Det är viktigt att du som är verksam i branschen i möjligaste mån anställer skolungdom och praktikanter inför kommande ferier, för att trygga branschens framtida rekryteringsbehov.

 10. Utbildningsplan Kyl- och värmepumptekniker (pdf) pdf

  Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl (kyl)
Du är på sidan 1 av 7 Nästa sida