Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter
Ämnen
Innehållstyper
Årtal

87 träffar

 1. Installationsbranschen får ny utbildningspartner

  Nyhet

  Branschen skriker efter kompetenta medarbetare. I Sverige ska 600 000 bostäder byggas fram till 2025 och 800 000 lägenheter behöver renoveras – där läget är akut för 300 000 av dem. För att täcka upp för behoven skulle 10 000 personer behöva anställas i installationsbranschen redan idag. Kompetensbristen är ett faktum.

 2. Yrkessvenska för elektriker

  Nyhet

  Att lära sig andra språk än sitt modersmål är en sak, men att lära sig eller att förstå fackuttryck på andra språk är en helt annan sak. Därför har Installatörsföretagen tagit fram ett yrkeslexikon för elektriker, så att du kan lära dig eller kommunicera med medarbetare som talar andra språk än svenska.

 3. Från administratör till installatör på två år

  Nyhet

  Flera medlemsföretag tog chansen att anställa personer de bedömer kan bli duktiga installationselektriker, men som saknar El- och energiutbildning. I förra veckan gick startskottet på den tvååriga resan mot ETG-certifikatet.

 4. APL – en möjlighet för dig att få in nästa nya medarbetare

  Nyhet

  Varje år tar Arbetsförmedlingen fram yrkesprognoser, där yrken med goda möjligheter till jobb det närmsta året presenteras. Prognosen visar det vi redan visste – att byggbranschen skriker efter kompetenta medarbetare. I topp hittar vi ingenjörer, men även elektriker och VVS-montörer nämns som bristyrken.

 5. Fyra medaljer i Yrkes-EM

  Nyhet

  Tre intensiva dagar är nu över och för Sveriges del blev det fyra medalljer. Tre guld och ett brons. Ingen förstaplats till installationselektrikern Emmy Åberg, men industrielektrikern Martin Lindelöw knep guldet i sitt yrke.

 6. Ackordskurs i Normtid VVS

  Stockholm 28 mar 2019 -
  Kalender

  Kursen ger god kännedom om Teknikinstallationsavtalets regler om ackord och prestationslön och Normtidskompendiet ‘Normtid VVS’ hanteras i projekt.

 7. Skapa arbetstillfällen genom prao

  Nyhet

  Prao är ett unikt tillfälle för er företagare att ta in en elev och låta denne testa på arbetslivet. Vid halvårsskiftet återinfördes även obligatoriskt anordnande av praoplatser för huvudmän, vilka nu ansvarar för att alla elever i åk 8 och 9 får en praktikplats. Vi uppmuntrar dig som företagare till att ta vara på möjligheten – ge plats åt en praoelev!

 8. Snart koras Europas vassaste elektriker

  Nyhet

  Emmy Åberg är elektrikern från Älghult i Småland som tog hem SM-guldet i yrket och därmed ingår i det svenska yrkeslandslaget. 26-28 september tävlar hon igen. Den här gången för att knipa europatiteln.

 9. Unga ambassadörer ska locka fler till branschen

  Nyhet

  ​Branschen suktar efter kompetenta medarbetare. Här och nu skulle 10 000 personer kunna anställas, men företagen får inte tag i utbildad personal. Kompetensbristen är en av våra medlemsföretags största utmaningar och vi jobbar på flera fronter för att branschen ska få tillgång till den kompetens som behövs. Därför utbildar vi nu branschambassadörer för att få fler unga att söka sig till branschen.

 10. Vi inleder samarbete med Försvarsmakten

  Nyhet

  Vi måste säkerställa personal- och kompetens­försörjningen även i framtiden. Därför har vi inlett ett samarbete med Försvarsmakten. I förra veckan undertecknade vi en gemensam avsiktsförklaring kring just kompetensförsörjning. Samarbetet syftar bland annat till att underlätta för medarbetare som har en anställning hos Försvarsmakten att kunna yrkesväxla till installations­branschen.

Du är på sidan 1 av 9 Nästa sida