Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

101 träffar

 1. Lärtrappa Företagslärling - installationselektriker pdf

 2. ETG

  Webbsida

  En mycket stor brist på elmontörer gjorde att Installatörsföretagen och Svenska elektrikerförbundet 2011 startade ETG, Elteknikbranschens gymnasieskolor. Sedan dess har det av branschen gemensamt ägda bolaget ETG Sverige startat samarbeten med drygt 50 skolor runt om i landet. Utbildningskonceptet har inget vinstintresse utan ska kompetensförsörja elteknikbranschen med kvalitativ arbetskraft i form av välutbildade elektriker.

 3. Snart koras världens vassaste röris

  Nyhet

  Anton Hasenstrauch är vvs-montören från Alunda som tog hem SM-guld i yrket och därmed ingår i det svenska yrkeslandslaget. 23-26 augusti tävlar han igen. Den här gången för att knipa världsmästartiteln.

 4. Nytt innehåll i apl-handledarutbildning

  Nyhet

  Arbetar du med elever på arbetsplatsförlagt lärande? Gå Skolverkets webbaserade handledarutbildning! Utbildningen har utökats med ett nytt avsnitt om att främja likabehandling och förebygga kränkningar och diskriminering.

 5. Elbranschen utbildar färdiga montörer på gymnasiet

  Nyhet

  En mycket stor brist på elmontörer gjorde att Installatörsföretagen och Svenska elektrikerförbundet 2011 startade ETG, Elteknikbranschens gymnasieskolor. Sedan dess har ETG startat samarbeten med drygt 50 skolor runt om i landet, främst kommunala. Där ingår också samarbeten med drygt tio partners inom Yrkesvux, skriver Anders Lövgren för Svenskt Näringsliv.

 6. Stort intresse att rekrytera blivande elektriker från andra branscher

  Nyhet

  Nästan alla elteknikföretag säger att det är svårt att hitta nya medarbetare. Samtidigt ser många företag möjligheten att handplocka sin nästa elektriker från en annan bransch och utbilda personen inom ramen för en anställning. Redan en vecka efter att anmälan till företagslärling öppnade till höstens start av installationselektriker var 7 av 16 platser fyllda.

 7. Företagslärling VVS-montör

  Nyhet

  Att vara lärling innebär att varva teori med praktik under utbildningstiden. En person som vill yrkesväxla till VVS-montör kan gå yrkesinriktade teoretiska utbildningar inom yrket samtidigt som VVS-företaget står för utbildning inom de praktiska momenten.

 8. Är du trött på att sno från andra?

  Nyhet

  I installationsbranschen är vi duktiga på att ta från varandra. Och det ger effekter som sträcker sig långt utanför installations- och byggsektorn. Vi har ett ansvar. Vågar du tänka nytt för att ta ditt ansvar?

 9. Kompetensrapporter

  Webbsida

  Sveriges nationella mål är att nettoutsläppen av växthusgaser ska vara noll år 2045. För att nå dit så behöver varje individ, företag och bransch bidra, och varje del av sam­hället genomlysas. Installatörsföretagen har därför tittat närmare på de mål för klimatarbetet som regeringen har slagit fast men också vilket bidrag som installationsbranschen skulle kunna stå för, om det fanns rätt kompetens att utföra jobben.

 10. Prao på ett yrkesprogram på gymnasiet pdf

Du är på sidan 1 av 11 Nästa sida