Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter
Ämnen
Innehållstyper
Årtal

93 träffar

 1. Tekniska installationer får större fokus i Future City

  Nyhet

  Installatörsföretagen går in som medarrangör i skolsatsningen Future City, en tävling som riktar sig till elever i årskurs 6 till 9. Syftet är att visa möjligheterna med branschen för tekniska installationer för elever i högstadiet och förhoppningsvis få dem att kunna tänka sig att jobba i branschen i framtiden.

 2. Installationsbranschens utbildningskarta har ritats om

  Nyhet

  Installationsbranschen står inför stora utmaningar genom ny teknik, nya arbetssätt och infrastruktursatsningar. Företagen måste kunna kompetensutveckla sina medarbetare och få tag i yrkesskicklig arbetskraft. Därför har utbildningskartan nu ritats om.

 3. Många vuxna vill yrkesväxla

  Nyhet

  Kompetensförsörjningen är en av de viktigaste frågorna för svenska företag och helt avgörande för svensk konkurrenskraft och tillväxt. Det finns i dag ingen bransch till vilken kompetensförsörjningen fungerar och företagen uttrycker en alltjämt djupare oro över vilka effekter detta kan få framöver.

 4. Alla behöver bidra för att hitta morgondagens medarbetare

  Nyhet

  Att branschen för tekniska installationer lider av brist på medarbetare är ingen nyhet. Ser vi till dagens behov kan vi anställa 10 000 installatörer här och nu, och ser vi till framtidens behov av renoveringar av våra befintliga bostäder, energieffektivisering och digitalisering kan man snabbt dubblera antalet.

 5. Fler anställer från Yrkeshögskolan, VVS-ingenjören Fredrik fick jobb direkt

  Nyhet

  Installationsbranschen behöver flera nya medarbetare och under det senaste året har flera medlemsföretag upptäckt att Yrkeshögskolan är en plats där du kan hitta din nästa medarbetare. I en undersökning som Industrifakta genomfört har mer än 40 procent av de intervjuade medlemsföretag svarat att de har eller ska anställa en medarbetare med examen från Yrkeshögskolan. Det är dubbelt så många som åren innan.

 6. Behöver du en till i ditt team?

  Nyhet

  Det behövs fler vägar in till elteknikbranschens yrken. Nu har du möjlighet att handplocka en person som har förutsättningarna för att bli en duktig elektriker eller tekniker – oavsett vad denne har för utbildning eller jobbat med tidigare.

 7. Regeringskaoset slår mot yrkesutbildningar

  Nyhet

  Yrkeshögskolans expansion är hotad. Minst 250 miljoner kronor fryser inne om riksdagen klubbar förslaget till statsbudget för 2019. Pengarna skulle ha gått till hett eftertraktade yrkesinriktade utbildningar. 11 000 yrkeshögskoleplatser riskerar att försvinna, skriver Installatörsföretagen i en debattartikel i Svenska Dagbladet tillsammans med tolv andra branschorganisationer.

 8. Installationsbranschen får ny utbildningspartner

  Nyhet

  Branschen skriker efter kompetenta medarbetare. I Sverige ska 600 000 bostäder byggas fram till 2025 och 800 000 lägenheter behöver renoveras – där läget är akut för 300 000 av dem. För att täcka upp för behoven skulle 10 000 personer behöva anställas i installationsbranschen redan idag. Kompetensbristen är ett faktum.

 9. Yrkessvenska för elektriker

  Nyhet

  Att lära sig andra språk än sitt modersmål är en sak, men att lära sig eller att förstå fackuttryck på andra språk är en helt annan sak. Därför har Installatörsföretagen tagit fram ett yrkeslexikon för elektriker, så att du kan lära dig eller kommunicera med medarbetare som talar andra språk än svenska.

 10. Från administratör till installatör på två år

  Nyhet

  Flera medlemsföretag tog chansen att anställa personer de bedömer kan bli duktiga installationselektriker, men som saknar El- och energiutbildning. I förra veckan gick startskottet på den tvååriga resan mot ETG-certifikatet.

Du är på sidan 1 av 10 Nästa sida