Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

97 träffar

 1. YouTube-kanal ska synliggöra installationsbranschen

  Nyhet

  En stor utmaning inom installationsbranschen är att säkerställa branschens framtida kompetensbehov. För att väcka nyfikenhet hos nästa generations medarbetare har vi tillsammans med produktionsbolaget Splay One tagit YouTube-kanalen Inkopplat till nya nivåer.

 2. Färdigt avtal för elektriker gällande utbildning under korttidspermittering

  Nyhet

  Vi på Installatörsföretagen har slutit avtal med fackförbundet Elektrikerna om utbildning under korttidspermittering. Avtalet gäller Installationsavtalet och arbetstagare ges nu möjlighet till kompetensutveckling under sin korttidspermittering. I och med detta avtal finns det stora möjligheter för våra medlemsföretags anställda att vidareutbilda sig inom en rad olika områden under den tid som de är korttidspermitterade.

 3. Lärare

  Webbsida

  Idag är det en stor brist på personal och få utbildar sig till yrken inom VVS. Men för att det ska kunna bli fler som jobbar inom VVS behövs det också många fler duktiga lärare på gymnasiet, Komvux och Yrkeshögskolan.

 4. Säljare

  Webbsida

  I Sverige behöver det byggas 600 000 nya bostäder och 800 000 bostäder behöver renoveras. Hela landet ska under de kommande tio åren energieffektiviseras för att halvera energianvändning. För att kunna göra alla de installationerna krävs det mängder av material och säljare med teknisk kunskap som kan hjälpa installatörerna köpa rätt material.

 5. Ingenjör

  Webbsida

  I Sverige behöver det byggas 600 000 nya bostäder och 800 000 bostäder behöver renoveras. Hela landet ska under de kommande tio åren energieffektiviseras för att halvera energianvändning. Men det är brist på ingenjörer som kan skapa de tekniska lösningarna.

 6. Ledare

  Webbsida

  I vårt moderna samhälle tar vi för givet att vatten, kylar, frysar och luft ska fungera perfekt i alla byggnader. De som arbetar med den tekniken jobbar med VVS – en förkortning för värme, kyla och sanitet – och det är i dag en stor brist på arbetsledare och projektledare inom VVS.

 7. Montör

  Webbsida

  I vårt moderna samhälle tar vi för givet att det finns vatten i kranen och en toalett som fungerar. Vi förväntar oss också att det är skönt att vara inomhus och att vi kan förvara vår mat i kylar och frysar. Mycket av det vi tycker är självklart installeras av de som jobbar inom VVS – en förkortning för värme, ventilation och sanitet.

 8. Flexibel YH-utbildning genom korta kurser

  Nyhet

  Myndigheten för yrkeshögskolan har lanserat ett nytt koncept som heter korta kurser. Till en början var tanken att detta skulle vara en försöksverksamhet men i och med coronapandemin har detta fått ett större utrymme och mer ekonomiska medel. Nedan beskriver vi vad det är och praktiska detaljer för hur du och dina medarbetare kan använda det för att höja kompetensen på företaget.

 9. Inkopplat för att locka unga till branschen

  Nyhet

  Youtubekanalen Inkopplat är platsen där vi möter morgondagens medarbetare. Under år 2020 lanserar vi 15 nya avsnitt som andas fart, fläkt och en stor portion humor. Programledare är influensern Hampus Hedström och till sin hjälp att installera och genomföra utmaningarna har han elektrikern Malin och vvs-montören Jimmy.

 10. Yrkes-sm ställs in

  Nyhet

  Yrkes-sm, tävlingen i yrkesskicklighet, som skulle gå av stapeln i Helsingborg i april kommer att ställas in. Anledningen är förbudet om offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare, som är en direkt konsekvens av coronavirusets framfart.

Du är på sidan 1 av 10 Nästa sida