Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

175 träffar

 1. Håll koll på hanteringen av samlade störningskrav

  Webbsida

  Ibland förekommer det att flera omständigheter och händelser inträffar samtidigt och på olika sätt utgör störningar som påverkar möjligheten att utföra entreprenaden som du tänkt. Då kan det vara svårt att skilja på vad som är ÄTA-arbete, hinder, väsentlig rubbning ooch då vidare. Här finns information om vad du kan göra för att hantera en sådan situation.

 2. Viktiga regler när du räknar på en ABT 06-entreprenad

  Webbsida

  Här hittar du viktiga regler när du räknar på ABT 06-entreprenad. Bland annat motstridigheter mellan olika typer av handlingar, motstridigheter inom samma handling eller grupp av handlingar och att den som tillhandahåller en uppgifte ansvarar för uppgiften.

 3. Viktiga regler när du räknar på en AB 04-entreprenad

  Webbsida

  Hur vet du vad du ska räkna med i anbudet? Här hittar du en genomgång av de viktigaste omfattnings- och kalkylreglerna i AB 04

 4. Vad du bör göra om din beställare går i konkurs

  Webbsida

  Här finns information om vad du bör tänka på och göra om din beställare går i konkurs efter att entreprenaden har avslutats.

 5. Vad som gäller om betalning

  Webbsida

  Här finns information om vad som gäller för betalning efter entreprenadtiden samt hur du kan hantera obetalda fakturor.

 6. Vad som gäller om felansvar

  Webbsida

  Med ”fel” i entreprenaden menas när en del av entreprenaden inte är utförd alls eller inte är utförd på ett kontraktsenligt sätt. Här finns information om vad du respektive beställaren har för rättigheter och skyldigheter vid fel.

 7. Efter avslutad entreprenad

  Webbsida

  Entreprenadtiden löper enligt AB 04/ABT 06 till och med den dag då entreprenaden godkänns. Normalt lämnas besked om entreprenadens godkännande genom en slutbesiktning. Här tar vi upp sådant som är bra att ha koll på efter entreprenadtidens utgång.

 8. Vad som gäller om besiktning

  Webbsida

  Entreprenadtiden löper till och med den dag då entreprenaden godkänns, enligt AB 04/ABT 06. Normalt lämnas besked om entreprenadens godkännande genom en slutbesiktning.

 9. Håll koll på hanteringen av ÄTA-arbeten och hinder

  Webbsida

  Här finns råd och information om vad du bör känna till när det gäller hanteringen av ÄTA-arbeten och hinder.

 10. Håll koll på om avtalet innehåller avsteg från AB 04/ ABT 06

  Webbsida

  Beställaren kan göra ändringar från bestämmelserna i AB 04/ABT 06. Det är därför viktigt att du har koll på vilka villkor som gäller i just din entreprenad.

Du är på sidan 1 av 18 Nästa sida