Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

98 träffar

 1. Tryggare energibesparingar med ny auktorisation

  Nyhet

  En ny auktorisation har lanserats inom teknisk förvaltning – energi. Det är EEF som står bakom auktorisationen och erbjuder nu Sveriges enda auktorisation för energieffektivisering. Den är framtagen för att säkerställa att energitjänster och energieffektiva produkter levereras till kunderna på ett tydligt sätt, med hög kvalitet och med klimatet och kundens bästa för ögonen.

 2. Nytt system för att leda ditt företag mot framgång

  Nyhet

  Har du också känt behov av bättre ordning och reda i företaget? Önskat att du hade mer motiverade medarbetare? Eller känna dig mer säker när du ska svara på kundernas frågor kring kvalitet, miljö eller arbetsmiljö?

 3. Förhandsboka Teknikhandboken VVS 2020

  Nyhet

  Nu kan du förhandsboka ditt exemplar av Installatörsföretagens Teknikhandbok VVS 2020. Boken innehåller till exempel branschregler, praktisk VVS-teknik, lagar och regler och mycket mera. Boken lanseras inom kort, men går att beställas redan nu.

 4. Nu tänds en ny stjärna

  Nyhet

  Den 21 november 2019 bytte den anrika föreningen AIE, the European Electrical Contractors' Association, namn. Den europeiska elorganisationen heter nu EuropeOn. Namnet valdes för att återspegla elsektors avgörande bidrag till elektrifiering och digitalisering i det europeiska samhället.

 5. Världstoalettdagen för en säkrare framtid

  Nyhet

  Den 19 november är det den officiella Världstoalettdagen, dagen då vi lyfter vikten av och ökar medvetandet kring säker sanitet. År 2019 saknar fortfarande en tredjedel av världens befolkning tillgång till en toalett och två miljarder människor lever utan ordentlig sanitet.

 6. Tjäna mer genom att datalagra åt kunden

  Nyhet

  Genom serverhosting kan du hjälpa dina kunder att lagra, säkerhetskopiera och hantera data. Detta är inget nytt fenomen i sig, men flera möjligheter har nu öppnats upp. I vår rapport ”Dubbelt upp” kan du bland annat läsa om att det troligtvis kommer att bli en god affärsidé framöver. Vi beskriver även hur du kan nyttja data och därmed tjäna mer pengar.

 7. Konkurrerar kommunens hantverkare med er verksamhet

  Nyhet

  I en del kommuner och landsting bedrivs den offentliga verksamheten på ett sätt som som konkurrerar med dig som medlemsföretag. Det får de göra, men det måste ske på schyssta villkor. Nu ger Konkurrensverket ut en ny skrift där de informerar om hur kommunerna inte får bedriva sin verksamhet och konkurrera med de lokalt etablerade företagen.

 8. Hur går vi vidare för att få betalt?

  Fråga Fråga: Vi har gjort ett jobb hos en kund som vi har fakturerat kunden för. Fakturan har inte betalats trots att vi har skickat en betalningspåminnelse och vi har inte heller hört något från kunden. Vi anser att vi har rätt till betalning enligt den faktura vi har ställt ut. Hur kan vi gå vidare för att få betalt för det arbete vi har utfört?
 9. Höstens konjunkturrapport är här

  Nyhet

  Installatörsföretagens tar fram konjunkturrapporter två gånger om året – och nu är Konjunkturrapporten för hösten 2019 här! Rapporten, som tagits fram i samarbete med analysföretaget Navet Analytics, visar på hur ett bra marknadsläge nu mattas av beroende på den lågkonjunktur som samhället i allmänhet, och branschen i synnerhet, står inför.

 10. Installatörsföretagen är kritiska till Boverkets nya förslag på energihushållningskrav

  Nyhet

  Kraven på hushållning med energi är i realiteten ingen skärpning. Framför allt tycker vi att Boverket behöver skärpa tillsynen och utvärdera reglernas möjlighet att styra åt rätt håll. Vi lyfter även att behovet av ytterligare utredning och förtydliganden om installationer som en del av byggnadens system.

Du är på sidan 1 av 10 Nästa sida