Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter
Ämnen
Innehållstyper
Årtal

66 träffar

 1. Missa inte årets bygge 2019

  Nyhet

  Årets Bygge är ett prestigefyllt pris som ges till ett byggprojekt i Sverige. Litet som stort. Det kan vara såväl husbyggnads- som anläggningsprojekt, nybyggnad, ombyggnad eller renovering. Välkommen till galan den 26 mars i Stockholm.

 2. Gäller avsteget från AB 04?

  Fråga Fråga: Vi har en pågående entreprenad åt en byggare. I de administrativa föreskrifterna fanns ett avsteg från en fast bestämmelse i AB 04, men avsteget stod inte med under kod AFC.111. Vi har hört att det måste finnas en hänvisning till avsteget under den koden för att det ska gälla och därför räknade vi inte med det i anbudet. Byggaren menar nu att avsteget visst gäller, eftersom de även har skrivit in det i kontraktet.
 3. Hur visar jag att priset är skäligt vid löpande räkning?

  Fråga Fråga: Vi har gjort ett arbete för en konsument men avtalade bara om ett timpris och nu menar kunden att de inte tänker betala hela vår faktura eftersom priset inte är skäligt.
 4. Kan jag få ersättning för avbeställningen?

  Fråga Fråga: Vi är under pågående entreprenad. Vår beställare har nu plötsligt avbeställt de blandare som ingick. När avbeställningen gjordes hade jag redan köpt in och hunnit få blandarna levererade. Det här innebär förstås extra kostnader för mig. Beställaren vill inte betala nånting alls för de blandare jag redan köpt in. Har jag rätt till någon ersättning? AB 04 gäller.
 5. Använd rätt termer för vattenfelsbrytare

  Nyhet

  Produkter rörande vattenfelsutrustning har ökat på den svenska marknaden de senaste åren. Dock har det uppstått begreppsförvirring kring vad som egentligen menas med vattenfelsbrytare, läckagebrytare, vattenbrytare och vattenlarm. Därför har RSK-Tekniska Rådet beslutat vilka termer som bör användas.

 6. Gamla ID06-kort spärras i juni

  Nyhet

  Nya ID06 2.0 är nu en realitet. Sedan augusti 2018 har företag kunnat ansluta sig till det nya kortet och från oktober 2018 kunde de nya korten beställas. Den 20 juni 2019 upphör de gamla ID06-korten att fungera och fram till dess ska alla byta till de nya säkra ID06-korten.

 7. Du har väl tecknat ett PUB-avtal om Säker El?

  Nyhet

  Använder du Säker El för att administrera ditt egenkontrollprogram? I så fall måste du teckna ett så kallat PUB-avtal med Installatörsföretagen. PUB-avtalet är nödvändigt för att ditt företag ska leva upp till GDPR-lagstiftningen.

 8. Besvara frågor om Årets bygge

  Nyhet

  Installationer har stor påverkan på ett bygges slutresultat och det är därför viktigt att du gör din röst hörd när du får chansen. Nu pågår en undersökning för det prestigefyllda priset Årets bygge, där frågor ställs till aktörer i de olika projekten för att se hur samverkan har fungerat inom exempelvis installation.

 9. Installationsbranschens utbildningskarta har ritats om

  Nyhet

  Installationsbranschen står inför stora utmaningar genom ny teknik, nya arbetssätt och infrastruktursatsningar. Företagen måste kunna kompetensutveckla sina medarbetare och få tag i yrkesskicklig arbetskraft. Därför har utbildningskartan nu ritats om.

 10. Diarienummer N2018/04684/BB Remissvar angående Boverkets rapporter pdf

Du är på sidan 1 av 7 Nästa sida