Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

75 träffar

 1. Nya säkra ID06 är på plats

  Nyhet

  Nya säkra ID06 är nu lanserade med en helt ny kortstandard samt ett mobilt ID06-kort. De nya korten möjliggör många lösningar som underlättar för dig och ditt företag för att säkerställa identiteter samt arbetsgivarsamband. De gamla korten upphör att gälla 20 juni 2019. Nu är det därför hög tid att byta kort!

 2. Installationsbranschen planar ut på ett högt marknads­läge

  Nyhet

  Installationsbranschen omsatte 132 miljarder kronor under 2018. Jämfört med föregående år är det en minskning med 3,5 procent. Bäst gick det för sektorerna tele, data och säkerhet samt industrirör. Marknaden i sin helhet får räkna med en fortsatt minskning både i år och nästa men fortsätter ändå ligga på en hög nivå.

 3. 30 miljoner i potten för ditt innovationsprojekt

  Nyhet

  Sök medel till ditt forsknings- eller innovationsprojekt! Projektet ska bidra till ett samhällsbyggande som både är smartare och mer hållbart, utifrån de möjligheter som digitaliseringen ger. I Smart Built Environments sjunde utlysning ligger hela 30 miljoner kronor i potten.

 4. Viktigt om import för dig som är elinstallatör

  Nyhet

  Elsäkerhetsverket får många frågor från installatörer om importerat elinstallationsmateriel och utrustning för fast anslutning. I vissa fall är det anläggningsinnehavaren själv som tillhandahållit produkterna, och ibland är det elinstallationsföretaget som genomfört importen.

 5. Fortsätt att möta kundbehovet med klimatsmarta lösningar

  Nyhet

  Energimyndigheten och Energieffektiviseringsföretagen, EEF, har frågat ett flertal kunder vad de vill ha av sin installatör. Svaret blev kostnadseffektiva och klimatsmarta energilösningar. Därför har de tagit fram en energitjänsteguide som består av tio korta avsnitt, där du kan få konkreta tips och råd på hur du kan hjälpa dina kunder att använda energi mer effektivt. Här följer steg 4-6.

 6. Högtryck på utbyte av ID06-kort

  Nyhet

  Nu har ID06 öppnats upp för utbyte till de nya ID06-korten, ID06 2.0. Totalt ska 800 000 kort fördelat på 78 000 företag bytas ut under våren. Den 20 juni stängs det gamla ID06-systemet.

 7. Olika tekniker för IoT och fastighetsautomation

  Nyhet

  Både IoT (internet of things) och fastighetsautomation är heta begrepp på marknaden. I samband med dessa förekommer ytterligare ett antal begrepp samt tekniker för att lösa kommunikationsbehovet mellan olika enheter och uppkoppling av sensorer.

 8. Möt kundbehovet med klimatsmarta lösningar

  Nyhet

  Energimyndigheten och Energieffektiviseringsföretagen, EEF, har frågat ett flertal kunder vad de vill ha av sin installatör. Svaret blev kostnadseffektiva och klimatsmarta energilösningar. Därför har de tagit fram en energitjänsteguide som består av tio korta avsnitt, där du kan få konkreta tips och råd på hur du kan hjälpa dina kunder att använda energi mer effektivt.

 9. Världsvattendagen för en säkrare framtid

  Nyhet

  I dag, den 22 mars, är det den officiella Världvattendagen, dagen då vi lyfter vikten av och ökar medvetandet kring vattenfrågor. År 2019 är temat "Leaving no one behind" som syftar till att vatten är en mänsklig rättighet. Idag saknar dock 28 procent av världens befolkning tillgång till rent vatten och runt 160 miljoner människor tvingas hämta vatten ur öppna källor.

 10. Tidpunkten för installation av lamputtag är avgörande

  Nyhet

  Glöm inte att från och med 1 april 2019 måste alla lamputtag vara av typ DCL om du utför en nyinstallation. Det är tidpunkten för när lamputtaget installeras som gäller.

Du är på sidan 1 av 8 Nästa sida