Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

115 träffar

 1. Förstklassig skola blir VVS-college till hösten

  Nyhet

  När höstterminen börjar kommer VVS-Branschens Yrkesnämnds nya kvalitetssäkring av skolor, VVS-college, dra igång fullt ut. I 10 år har de kollat skolornas utbildning och att eleverna lär sig det som företagen efterfrågar. Nu tar de konceptet längre och byter namn från Förstklassig skola till VVS-college för att ytterligare visa att det finns ett nära samarbete mellan skolorna och branschen.

 2. Vi utreder påstådda risker med laddning av elbilar

  Nyhet

  Ekot i Sveriges Radio uppmärksammade nyligen de problem som kan uppstå när elbilar laddas via det allmänna elnätet. Vi på Installatörsföretagen har sedan tidigare påtalat riskerna för försämrad elkvalitet och tillsatt en utredning.

 3. Nya europeiska riktlinjer om kamerabevakning

  Nyhet

  På Datainspektionens webbplats finns nu nya riktlinjer om kamerabevakning och ansiktsigenkänning som tagits fram av den Europeiska dataskyddsstyrelsen, EDPB.

 4. Räknesnurra för beräkning av fjärrmatning

  Nyhet

  Installatörsföretagen har tagit fram hjälpmedel för att underlätta att uppfylla kraven enlig den nya Installationsstandarden. Först ut är en räknesnurra för att göra nödvändiga beräkningar för fjärrmatning, så kallat "Remote Powering". Dessa beräkningar ska göras vid projektering och all nyinstallation, samt vid validering av befintliga nät där fjärrmatning kan komma att användas.

 5. Webbinar genomfört med bostadsministern om hållbara bostäder

  Nyhet

  Bofrämjandet lånade Installatörsföretagens studio och höll onsdagen den 3 juni i ett webbinar om hållbara bostäder. Panelen, som bestod av sakkunniga från samhällsbyggnadsbranschen, gav inspel till bostadsminister Per Bolund som också fick förklara hur han ser på frågan. Här kan du se inspelningen från webbinaret.

 6. Ny granskning: Felaktiga solcellsinstallationer vanliga

  Nyhet

  I stort sett varje installerad solcellsanläggning uppvisade brister. Det kunde vi se i ett inslag på SVT lördagen den 30 maj. Vi på Installatörsföretagen kan bekräfta det som togs upp i inslaget och problematiken med oseriösa aktörer och allmänfarliga installationer.

 7. Så ska myndigheten få hemmafixare att koppla säkert

  Nyhet

  En privatperson kan gå till sitt lokala byggvaruhus för att exempelvis köpa en strömbrytare. Men vem ska utföra installationen? Det kan vara oklart för konsumenten om denne får installera den själv eller inte. Därför har Elsäkerhetsverket, på uppdrag av regeringen, tagit fram tjänsten Koppla säkert som även Installatörsföretagen har varit med och utvecklat. Nu kan ditt företag ställa sig bakom satsningen.

 8. Installatörsföretagen och Elektrikerna tänder upp samhället igen

  Nyhet

  Vi på Installatörsföretagen startade för några år sedan, tillsammans med fackförbundet Elektrikerna, projektet Upplyst – en gemensam satsning för att öka jämställdheten i elbranschen. Nu, mitt i coronakrisen, har vi valt att utveckla projektet och lanserar kampanjen #ElektrikerBehövs för att välkomna ung arbetskraft till vår bransch och visa att det fortfarande finns jobbmöjligheter hos oss.

 9. Återställ ROT-avdraget - intervju i Sveriges Radio

  Nyhet

  Återställ ROT-avdraget till den tidigare nivån på 50 procent - minst. Det kravet framförde Installatörsföretagens vd Ola Månsson nyligen i Sveriges Radio. Medverkade gjorde även vårt medlemsföretag Rylanders El och VVS.

 10. Upphandlingsmyndigheten har uppdaterat sina hållbarhetskriterier

  Nyhet

  Upphandlingsmyndigheten kom nyligen ut med uppdaterade hållbarhetskriterier. Fokus är att främja ett bra inomhusklimat och samtidigt minska energiförbrukningen, vilket vi på Installatörsföretagen ser som positivt. Hållbarhetskriterierna kan förenkla processer för våra medlemmar, samt förbättra förutsättningarna för de klimatsmarta lösningar som vi behöver för att nå Sveriges klimatmål.

Du är på sidan 1 av 12 Nästa sida