Hoppa till innehåll

Kommunikatör med inriktning på pressfrågor och påverkansarbete, Stockholm

Om Installatörsföretagen

Vi söker en kommunikatör med inriktning på pressfrågor och påverkansarbete. I ditt uppdrag ingår att tillsammans med övriga organisationen stärka Installatörsföretagens röst i debatten - i bland annat klimatfrågan. Din främsta arena är den digitala.

Du vidareutvecklar och underhåller kontakten mellan medier och Installatörsföretagen, ansvarar för pressjour och ger kommunikativt stöd till organisationens talespersoner.

I tjänsten ingår även vanligt förekommande arbetsuppgifter som kommunikationsansvar för olika projekt. Du bidrar med planer, rådgivning, idéutbyte, underlag och resonemang om konkreta nyhetsvinklar för att skapa synlighet kring våra prioriterade frågor. I tjänsten ingår även ansvar för omvärldsbevakning.

Hos oss blir du en del av Installatörsföretagens kommunikationsavdelning, som idag består av sex medarbetare. Vi hjälps åt, vilket ger dig stöd i vardagen men också kräver flexibilitet.

Kompetenser

Du bör ha kunskap om politik och samhällsfrågor samt god förståelse för nyhetslogik. Du följer utvecklingen av det digitala landskapet och kan förpacka ett budskap anpassat efter plattform och publik.

Du är en mycket god skribent som är van vid att skriva engagerande texter för olika målgrupper, digitala kanaler som webb och sociala medier samt debattartiklar och pressmeddelanden.

För att lyckas behöver du ha en utvecklad förmåga till samarbete, vara prestigelös och samtidigt besitta ett mått av integritet. Du har förståelse för vad det innebär att arbeta i en demokratiskt styrd organisation.

Utbildning och erfarenhet

Relevant högskoleutbildning inom kommunikation eller samhälle/ekonomi alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig.

2–5 års erfarenhet av att arbeta praktiskt med PR och pressfrågor eller erfarenhet från redaktion. Erfarenhet av arbete i en politisk miljö är meriterande.

Vårt erbjudande

Välkommen till en organisation och bransch där mycket händer. Det är installatö­rerna i våra medlemsföretag som gör Sveriges satsningar på en klimatomställning, ny teknik och energieffektivisering möjlig.

Du blir en del av ett engagerat och kunnigt team. Vårt kontor ligger på Södermalm i Stockholm med närhet till både kommunikationer och ett rikt utbud av lunchrestauranger samt olika gym och joggingstråk. Flexibilitet i dina arbetstider gör att det är lätt att kombinera arbete och fritid.

Installatörsföretagen eftersträvar mångfald och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Anställningsform och ansökan

Skicka din ansökan snarast till Installatörsföretagens HR-ansvarig Hanna Frid på hanna.frid@installatorsforetagen.se, dock senast den 2 juni 2019.

Intervjuer sker löpande. Tillträde efter sommaren.

Tjänsten är ett föräldravikariat till den 31 augusti 2020 med möjlighet till förlängning. Vid frågor kontakta kommunikationschef Henrik Fahlgren på henrik.fahlgren@installatorsforetagen.se eller 072-217 43 75.

Är du nöjd med innehållet på denna sida?

Tack för din feedback!

Antingen har du nyligen lämnat feedback på sidan eller så gick något fel, försök igen senare.

Tack för din kommentar!

Just nu kan du inte lämna en kommentar, försök igen senare.