Hoppa till innehåll

Expert inom energi och hållbarhet

Om Installatörsföretagen, Visa alla

Vill du underlätta installatörens möjlighet att skapa morgondagens klimatsmarta samhälle? Installatörsföretagen söker en engagerad expert inom energi och hållbarhet till kontoret i Stockholm.

Vår energiexpert Magnus Everitt går under våren i pension och nu söker Installatörsföretagen hans ersättare. Vi söker dig som vill vara med och påverka förutsättningarna för samhällets och installationsteknikbranschens troligen viktigaste utvecklingsområden: att skapa förutsättningar för att verkställa energiomställningen, energieffektivisering och en hållbar utveckling inom fastighetstekniska området.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inom expertområdet innebär att:

  • Tillvarata och företräda Installatörsföretagens intressen
  • Driva påverkansarbete gällande lagar, förordningar och regler genom debatt, opinionsbildning och nätverkande
  • Samarbeta och samråda med myndigheter och näringslivets organisationer inom i Sverige och Europa.
  • Vara remissinstans, komma närmare beslutsfattare och vara med tidigt i beslutsprocessen
  • Tillsammans med Installatörsföretagens övriga experter arbeta med förutsättningarna för medlemsföretagens konkurrenskraft på lång sikt
  • Ge rådgivning, information och verktyg till medlemmarna för stöd i deras vardagliga arbete

Din profil

Du har förmodligen relevant akademisk utbildning eller motsvarande, med tidigare erfarenhet från chef- och/eller specialistroll inom energiområdet. Har du tidigare erfarenhet från hållbarhets- och påverkansarbete ser vi det som ett stort plus. Vi lägger stor vikt vid ditt driv och vilja att påverka samt vid din förmåga att utveckla ett externt och internt nätverk. Du är analytisk och resultatinriktad med en förmåga att genom stort personligt förtroende skapa möjligheter att tidigt påverka beslutsprocesser gällande politiska beslut, styrande lagar- och regelverk och beställarnas krav. Du är duktig på att sätta dig in i komplexa frågor, analysera fakta och behov samt författa rapporter och artiklar. Du är bra på att uttrycka dig i tal och skrift, bekväm med att tala inför publik samt kan även göra detta på engelska.

Övrigt

Rollen kräver en del resande samt att kunna vara flexibel gällande möjligheter till möten med intressenter i påverkansarbetet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på Branschavdelningen, med önskad placering på vårt kontor i Stockholm.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Södermalm i Stockholm med bra kommunikationer och ett rikt utbud av lunchrestauranger samt olika gym och joggingstråk. Flexibilitet i dina arbetstider gör att det är lätt att kombinera arbete och fritid.

Vi erbjuder dig en stimulerande och omväxlande tjänst i en dynamisk miljö, där du genom egna initiativ och i samverkan med medlemmar och kollegor har goda möjligheter att forma din vardag. För rätt person är detta ett utvecklande, relationsskapande och energigivande jobb, som ger möjligheter att bygga på sin egen expertis både på bredden och på djupet. Inom organisationen har du tillgång till den allra senaste och viktigaste informationen relaterad till din tjänst och branschen i stort. Du får förmånen att jobba nära medlemsföretagen för att underlätta deras vardag och stärka deras konkurrenskraft.

Välkommen till ett engagerat och kunnigt team, där mycket händer både internt och externt och där vi tillsammans har chansen att påverka och stärka installationsbranschen. Installatörsföretagen finns i din vardag och jobbar för din framtid!

Intresserad?

Är du intresserad av tjänsten, skicka din ansökan, personligt brev och meritförteckning, till Chef för Branschavdelningen, Johan Martinsson: johan.martinsson@installatorsforetagen.se. Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är den 31 januari 2019.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta nuvarande Expert Energi, Magnus Everitt, magnus.everitt@installatorsforetagen.se, eller chefen för Branschavdelningen, Johan Martinsson: johan.martinsson@installatorsforetagen.se.

Installatörsföretagen eftersträvar mångfald och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Om Installatörsföretagen

Installatörsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation som stöttar våra medlemmar i deras vardag samtidigt som vi jobbar för deras framtid. Vi är en del av Svenskt Näringsliv och representerar 3 800 medlemsföretag. Vi har våra rötter i Elektriska Installatörsorganisationen EIO och VVS Företagen och vi är stolta över att representera branschen för tekniska installationer och här ska vi vara den naturliga samtalspartnern.

Våra medlemmar, med sina 50 000 medarbetare, installerar, optimerar och kontrollerar din värme, ventilation, vatten, el- och teleteknik. Företagen omsätter cirka 73 miljarder kronor. Vi representerar även entreprenörerna inom elkraft som säkrar infrastrukturen för Sveriges elförsörjning. Installatörsföretagens uppdrag är att företräda medlemmarnas intressen och ständigt utveckla förutsättningarna för framgångsrikt företagande i installationsbranschen. www.installatorsforetagen.se

Är du nöjd med innehållet på denna sida?

Tack för din feedback!

Antingen har du nyligen lämnat feedback på sidan eller så gick något fel, försök igen senare.

Tack för din kommentar!

Just nu kan du inte lämna en kommentar, försök igen senare.