Hoppa till innehåll

Vattenskadeundersökningar

Installationsteknik

Vattenskador i byggnader kostar cirka 15 miljarder kronor årligen. Förutom höga kostnader drabbas fastighetsägaren, hyresgästen och brukaren även av många praktiska besvär. Vattenskadorna orsakar därtill miljöproblem och bidrar till kapitalförstöring. På senare år har antalet vattenskador i kök passerat de i våtrum.

Vattenskadecentrum samlar kontinuerligt in fakta om orsaker till vattenskador i bostäder och redovisar statistik för detta. I Vattenskadecentrum ingår Installatörsföretagen, Folksam, Länsförsäkringar, If skadeförsäkring, Trygg Hansa, Dina Försäkringar, Golvbranschens Våtrumskontroll, GVK, Byggkeramikrådet, BKR, Måleribranschens våtrumskontroll, MVK och Säker Vatteninstallation:

Syftet med undersökningen är att ta fram ett rikstäckande underlag till vattenskadornas orsaker, som kan leda till utveckling av arbetsmetoder, kvalitetskontroller och materialutveckling inom bygg- och installationsbranscherna. Resultaten från vattenskadeundersökningen är en viktig del av underlaget för utformning av branschreglerna Säker Vatteninstallation.

Hitta tidigare vattenskaderapporter och statistik på www.vattenskadecentrum.se.

Dokument

Här är Vattenskaderapporten 2016 (pdf)

Är du nöjd med innehållet på denna sida?

Tack för din feedback!

Antingen har du nyligen lämnat feedback på sidan eller så gick något fel, försök igen senare.

Tack för din kommentar!

Just nu kan du inte lämna en kommentar, försök igen senare.