Hoppa till innehåll

Tele, data och säkerhet

Data/Tele, Visa alla

Tele, data och säkerhetsområdet är ett av marknadens mest expansiva områden och därmed ett viktigt fokusområde för oss inom Installatörsföretagen. Med ständigt nya tekniker och fler både fastigheter, saker och varor uppkopplade ställer det nya krav men ger också ny möjligheter genom till exempel IoT (internet of things).

Som medlem i Installatörsföretagen får du tillgång till experthjälp inom området och ett brett utbud av produkter och utbildningar. Vi håller dig uppdaterad vad som händer på marknaden. Du får vara med och utveckla branschen och driva aktuella frågor inom utbildning, kompetens, utveckling men även delta i framtagandet av nya standarder och regler för branschen.

I grund och botten består teleområdet av system som har till syfte att överföra kommunikation mellan två geografiskt skilda platser via ett fysiskt media. Teleområdet består av många olika teknikintensiva delmarknader och produktområden, se nedan.

Nyheter

"Eftermarknad är nyckeln till framtidens affärer”

11 december 2019

Branschfrågor Enligt Installatörsföretagens senaste rapport ”Dubbelt upp” förväntas tjänster och funktion stå för en kraftig ökning de närmaste åren. En betydande tjänst för att säkerställa funktion över tid blir service och underhåll av kundernas anläggningar.

Vissa myndigheter ska få kamerabevaka utan tillstånd

09 december 2019

Data/Tele Sedan nya kamerabevakningslagen trädde ikraft första augusti förra året har det varit krav på att myndigheter ska ha tillstånd från datainspektionen för att bedriva kamerabevakning. Nu har det kommit en lättnad för vissa myndigheter.

IN Ledningssystem är nu lanserat

09 december 2019

Data/Tele IN Ledningssystem är ett intuitivt hjälpmedel för företag aktiva inom branschen för tekniska installationer som vill utveckla den egna verksamheten inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Ett hjälpmedel för företag som kort och gott vill ha ordning och reda inom organisati...

Effekter av rapporten” dubbelt upp”

09 december 2019

Data/Tele Sedan rapporten ”Dubbelt upp” presenterades i höstas har intresset varit mycket stort. Rapporten har presenterats vid flera medlemsträffar och såväl för styrelse som arbetsgrupper samt för våra kollektivavtalsparter. Dessutom har fler medlemsföretag nyttjat den i sin ver...
Är du nöjd med innehållet på denna sida?

Tack för din feedback!

Antingen har du nyligen lämnat feedback på sidan eller så gick något fel, försök igen senare.

Tack för din kommentar!

Just nu kan du inte lämna en kommentar, försök igen senare.