Hoppa till innehåll

Tele, data och säkerhet

Data/Tele, Visa alla

Tele, data och säkerhetsområdet är ett av marknadens mest expansiva områden och därmed ett viktigt fokusområde för oss inom Installatörsföretagen. Med ständigt nya tekniker och fler både fastigheter, saker och varor uppkopplade ställer det nya krav men ger också ny möjligheter genom till exempel IoT (internet of things).

Som medlem i Installatörsföretagen får du tillgång till experthjälp inom området och ett brett utbud av produkter och utbildningar. Vi håller dig uppdaterad vad som händer på marknaden. Du får vara med och utveckla branschen och driva aktuella frågor inom utbildning, kompetens, utveckling men även delta i framtagandet av nya standarder och regler för branschen.

I grund och botten består teleområdet av system som har till syfte att överföra kommunikation mellan två geografiskt skilda platser via ett fysiskt media. Teleområdet består av många olika teknikintensiva delmarknader och produktområden, se nedan.

Nyheter

Kommunikationsnätets betydelse i coronakrisens samhälle

26 mars 2020

Data/Tele Coronakrisen har tvingat oss till ett förändrat beteende. Man brukar säga att kriser är uppfinningens moder och det stämmer verkligen, aldrig har väl världens befolkning så snabbt ändrat sina beteenden, något som ställer krav på flera, tillförlitliga och nya kommunikatio...

Korttidspermittering - centrala kollektivavtal på plats

19 mars 2020

Corona Installatörsföretagen har den 19 mars 2020 tecknat centrala kollektivavtal gällande korttidspermittering med fackliga parter. Överenskommelser om korttidspermittering gäller nu på flera av Installatörsföretagens avtalsområden.

Projektera för funktion

29 januari 2020

Data/Tele För att bättre kunna möta enskilda kunders behov kommer trenden att gå från att projektera standardiserade system och produkter till kundanpassade system som passar för en viss kunds förutsättningar. För att hänga med i den utvecklingen behöver du gå från att ha ett prod...

"Eftermarknad är nyckeln till framtidens affärer”

11 december 2019

Branschfrågor Enligt Installatörsföretagens senaste rapport ”Dubbelt upp” förväntas tjänster och funktion stå för en kraftig ökning de närmaste åren. En betydande tjänst för att säkerställa funktion över tid blir service och underhåll av kundernas anläggningar.

Vissa myndigheter ska få kamerabevaka utan tillstånd

09 december 2019

Data/Tele Sedan nya kamerabevakningslagen trädde ikraft första augusti förra året har det varit krav på att myndigheter ska ha tillstånd från datainspektionen för att bedriva kamerabevakning. Nu har det kommit en lättnad för vissa myndigheter.
Är du nöjd med innehållet på denna sida?

Tack för din feedback!

Antingen har du nyligen lämnat feedback på sidan eller så gick något fel, försök igen senare.

Tack för din kommentar!

Just nu kan du inte lämna en kommentar, försök igen senare.