Hoppa till innehåll

Elsäkerhet

Elsäkerhet

Elektricitet spelar en avgörande roll i vårt samhälle. Det mesta är beroende av elektricitet för att fungera, från tillgången till rent kranvatten och parkbelysning till avbrottsfri elförsörjning på våra sjukhus.

Samtidigt som utbudet av elprodukter ökar blir det allt viktigare att skapa elsäkra miljöer såväl hemma som i skolan och på arbetet. Tyvärr ser vi och våra medlemmar varje dag resultatet av felaktiga och ibland direkt livsfarliga elinstallationer. Här kan du läsa mer vårt arbete med elsäkerhet och få praktiska tips.

Menyn till vänster innehåller information om arbetet med den nya elsäkerhetslagen på Installatörsföretagen och EIO, den största reformen inom elsäkerhet i modern tid. Du kan också läsa mer om våra elsäkerhetsrapporter för att få en bild av elsäkerheten i Sverige.
Under ”praktiska tips” finns vad du som privatperson får, och inte får göra när det gäller el. Du hittar också information om bland annat jordfelsbrytare och åskskydd.

Är du osäker på om din elanläggning är elsäker? Se då till att få den kontrollerad och testad via IN Eltest för boende eller IN Elkontroll för lokaler.

Har du frågor eller funderingar kontakta Fredrik Sjödin via nedanstående uppgifter.

Nyheter

Ny utgåva för minimikrav på elmateriel

18 juni 2018

Elsäkerhet En ny utgåva av "Minimikrav för elmaterial" har nu släppts. Ett hjälpmedel för elektriker när det gäller att välja rätt kapslingsklass för elmateriel och för val av kablar i olika miljöer.

Infomail till användare av Säker El

29 maj 2018

Säker El Om ditt företag är användare av webbverktyget Säker El har ni nyligen fått ett informationsmail från Installatörsföretagen. Det är mycket viktigt att ni tar del av denna information då ni i Säker El har noterat personuppgifter som kommer att beröras av den nya dataskyd...

Felaktiga slutsatser kring elolyckor

09 maj 2018

Branschfrågor Elsäkerhetsverkets rapport om elolyckor, bekräftar den bild som Installatörsföretagen har av elolyckors utveckling. Vi delar dock inte deras slutsatser om nödvändiga åtgärder, utan vi tror att dessa slutsatser kan leda till ökad administration för företagen och e...
Är du nöjd med innehållet på denna sida?

Tack för din feedback!

Antingen har du nyligen lämnat feedback på sidan eller så gick något fel, försök igen senare.

Tack för din kommentar!

Just nu kan du inte lämna en kommentar, försök igen senare.