Hoppa till innehåll

Lönsamhet

Här hittar du verktyg för att öka lönsamheten i dina projekt och i företaget.

Guldpengen

Guldpengen riktar sig till alla medlemsföretag som vill utveckla sitt företagande, öka effektiviteten, konkurrenskraften och lönsamheten.

Nyheter Visa fler →

Så gör du när kunden inte betalar

30 januari 2018

Aktuellt, Ekonomi

Obetalda fakturor kan vara ett stort problem, särskilt för mindre företag. Förutom att det utgör en belastning på kapitalflödet är det också minst sagt surt att utföra ett arbete utan att få betalt för det. Vi har därför tagit fram denna vägledning för hur du kan göra för att få betalt.

Så blir konjunkturen 2018

18 december 2017

Driva företag, Rapporter

Den 13 oktober släppte Installatörsföretagen sin konjunkturrapport. Sedan dess har vi kunnat läsa om sjunkande bostadspriser och begynnande avmattning i ekonomin. Reijo Mustonen, branschekonom på Installatörsföretagen lämnar dock lugnande besked.

Konjunkturrapporten - så går 2018

13 oktober 2017

Rapporter, Lönsamhet

Installatörsföretagens konjunkturrapport, publicerad 12 oktober 2017, visar på en stabil tillväxt i branschen som till stor del beror på den breda uppgången i byggsektorn. Företagen ser marknadsmöjligheter inom bostadsbyggande, energieffektivisering och smart teknik. Utvecklingen under 2018 väntas fortsätta positivt men något dämpad jämfört med 2017.