Hoppa till innehåll

Lönsamhet

Här hittar du verktyg för att öka lönsamheten i dina projekt och i företaget.

Guldpengen

Guldpengen riktar sig till alla medlemsföretag som vill utveckla sitt företagande, öka effektiviteten, konkurrenskraften och lönsamheten.

Nyheter Visa fler →

Speeddejting löser brist på elektriker

19 januari 2018

Aktuellt, Validering

Att du som arbetsgivare har svårt att finna elektrikerkompetens skriver vi löpande om. Samtidigt finns det individer med utländsk elektrikerkompetens som inte tar sig in på den svenska arbetsmarknaden. Hur kan vi och SEF tillsammans bidra till att det blir lättare för dig som arbetsgivare att finna kompetens, samtidigt som vi synliggör och tar tillvara på den kompetens som faktiskt finns? Den knäckfrågan har vi jobbat med under 2017 och arbetet ger resultat.

Nya extra pensionsavsättningar ska hanteras via Fora

16 januari 2018

Arbetsgivarfrågor, Arbetsrätt

Fora kommer att debitera företagen, men tekniken fungerar först från 2019. Första faktureringen av de nya extra pensionsavsättningarna (som är kompletterande premier till ASL) blir i början av 2019. Vissa premier kommer därför betalas in i efterskott. Fora utvecklar just nu administrationen. Facken är helt införstådda med situationen.

Okunskap skäl till DO-kampanj

16 januari 2018

Arbetsgivarfrågor, Branschfrågor, Driva företag

Förra veckan aviserade DO att de inleder en informationskampanj riktad mot arbetsgivare. Skälet till kampanjen är att DO har undersökt om arbetsgivarna vet vad de, enligt Diskrimineringslagen som ju ändrades för ett år sedan, är skyldiga att göra. DO upptäckt att endast var fjärde arbetsgivare svarar att lagändringen har lett till ett förändrat eller utvecklat arbetssätt.