Hoppa till innehåll

Avtalsrörelsen 2020

Arbetsgivarfrågor, Visa alla

Nya kollektivavtal ska förhandlas fram för många medarbetare inom svenska företag och här kan du ta del av all information gällande Installatörsföretagens kollektivavtalsförhandlingar. Under rubriken Våra kollektivavtal hittar du information om de olika kollektivavtalen.

Nyheter Avtal 2020

Prolongering gällande Tjänstemannaavtalet

31 mars 2020

Arbetsgivarfrågor Med anledning av det extraordinära läget som coronaviruset orsakat samhället i allmänhet, och svensk arbetsmarknad i synnerhet, har Installatörsföretagen enats med Unionen, Ledarna och Sveriges Ingenjörer om att prolongera förhandlingarna av Tjänstemannaavtalet.

Avtalsrörelsen 2020 skjuts upp

20 mars 2020

Arbetsgivarfrågor Med anledning av coronaviruset har industrins parter kommit överens om att skjuta upp pågående avtalsrörelse och prolongera, det vill säga förlänga, nuvarande avtal i sju månader. Industrins avtal löper därmed ut den 31 oktober.

Corona mitt i avtalsrörelsen

18 mars 2020

Avtal 20 Installatörsföretagen överlägger just nu intensivt med arbetstagarorganisationerna men givetvis handlar det då i första hand om frågor rörande coronakrisen där vi till exempel arbetar med att få centrala överenskommelser om korttidspermittering på plats.

Parterna svarar på OpO:s avtalsskiss

10 mars 2020

Nyheter Avtalsrörelsen Opartiska ordföranden (OpO), vars roll är att biträda parterna i avtalsförhandlingarna och att bidra till en ökad samordning av förhandlingarna, lämnade den 9 mars en första avtalsskiss baserat på parternas krav. Den 10 mars svarade Teknikföretagen att man är positiva ti...

Stor kampanj i DN och DI

10 mars 2020

Aktuellt Den 10 mars startade Installatörsföretagen en annonskampanj i DN och DI. Syftet är att synliggöra vårt varumärke, visa hur oerhört viktig du som medlem är för klimatet och för Sveriges framtid.

Utvecklade och förenklade kollektivavtal för tjänstemän

18 februari 2020

Avtal 20 Idag har Installatörsföretagen växlat yrkanden gällande Tjänstemannaavtalet med fackförbunden Unionen, Ledarna och Sveriges Ingenjörer. Målet är att fortsätta skapa enklare och tydligare kollektivavtal som förbättrar medlemsföretagens konkurrenskraft, leder till tryggade...
Är du nöjd med innehållet på denna sida?

Tack för din feedback!

Antingen har du nyligen lämnat feedback på sidan eller så gick något fel, försök igen senare.

Tack för din kommentar!

Just nu kan du inte lämna en kommentar, försök igen senare.