Hoppa till innehåll

Arbetsmiljö och säkerhet

Arbetsmiljö

Företagets arbete med arbetsmiljö och säkerhet är alltid i fokus för Installatörsföretagen och vi samverkar med er medlemsföretag, samt våra med- och motparter, för att ge er bra förutsättningar.

Vi utvecklar stöd för ert arbetsmiljöarbete. Här hittar du våra checklistor, hjälpmedel och annat bra.

Systematiskt arbetsmiljöarbete
Systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) är det arbetssätt som ska användas för att uppnå en god arbetsmiljö. Metoden finns beskriven i Arbetsmiljöverkets föreskrift Systematiskt...
Byggarbetsmiljösamordnare BAS
Reglerna handlar om samordning och ansvarsfördelning under hela byggprocessen från planering och projektering till utförandet av byggnadsarbetet.
Checklistor arbetsmiljö
Till hjälp i Installatörsföretagens systematiska arbetsmiljöarbete finns checklistor utformade för branschen. Checklistorna är framtagna av branschen i samverkan mellan parterna.
Installatörsföretagens arbetsmiljöarbete
Arbetsmiljöfrågorna är alltid i fokus. Inom Installatörsföretagen försöker vi i samverkan med våra medlemsföretag lyfta fram och verka för att skapa bra förutsättningar för det...
Relaterat innehåll
 • Få hjälp att motverka kränkande särbehandling

  Nyhet

  De senaste åren har DO inspekterat arbetet för likabehandling hos nära 900 arbetsgivare, bland annat i Installations- och byggbranschen. Granskningen visade på stora kunskapsbrister om diskrimineringslagstiftningen.

 • Få hjälp när en medarbetare missbrukar

  Nyhet

  Skadligt bruk kostar samhället stora summor pengar varje år och drabbar alla branscher – även installationsbranschen. Kanske har du en medarbetare på din arbetsplats som behöver hjälp? Skadligt bruk eller missbruk kan handla om allt från spel till alkohol. Nu kan du som medlem få expertstöd om en medarbetare behöver hjälp.

 • För dig som arbetar med arbetsmiljö och gilla Jobbet

  Nyhet

  Gilla Jobbet är arbetsmarknadens parters inspirationsdag för att inspirera till ett förebyggande och hälsofrämjande arbetsmiljöarbete på landets arbetsplatser. Snart är det dags för Gilla Jobbets Sverigeturné, här hittar du datum och orter.

 • Nya föreskrifter om medicinska kontroller från AV

  Nyhet

  Första november trädde Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter om medicinska kontroller i arbetslivet i kraft. Vi har listat några av de ändringar som kan komma att påverka installationsbranschen.

 • App kan förebygga arbetsplatsolyckor

  Nyhet

  Fallolyckor är en av de vanligast förekommande arbetsrelaterade olyckorna i installationsbranschen. Ett bra sätt att förebygga olyckor är att värma upp kroppen innan arbetet och därmed förbättra rörligheten. Galaxen Bygg har därför tagit fram en app som hjälper till med just detta.

 • Är du nöjd med innehållet på denna sida?

  Tack för din feedback!

  Antingen har du nyligen lämnat feedback på sidan eller så gick något fel, försök igen senare.

  Tack för din kommentar!

  Just nu kan du inte lämna en kommentar, försök igen senare.