Hoppa till innehåll

Arbetsmiljö och säkerhet

Arbetsmiljö

Företagets arbete med arbetsmiljö och säkerhet är alltid i fokus för Installatörsföretagen och vi samverkar med er medlemsföretag, samt våra med- och motparter, för att ge er bra förutsättningar.

Vi utvecklar stöd för ert arbetsmiljöarbete. Här hittar du våra checklistor, hjälpmedel och annat bra.

Systematiskt arbetsmiljöarbete
Systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) är det arbetssätt som ska användas för att uppnå en god arbetsmiljö. Metoden finns beskriven i Arbetsmiljöverkets föreskrift Systematiskt...
Byggarbetsmiljösamordnare BAS
Reglerna handlar om samordning och ansvarsfördelning under hela byggprocessen från planering och projektering till utförandet av byggnadsarbetet.
Checklistor arbetsmiljö
Till hjälp i Installatörsföretagens systematiska arbetsmiljöarbete finns checklistor utformade för branschen. Checklistorna är framtagna av branschen i samverkan mellan parterna.
Installatörsföretagens arbetsmiljöarbete
Arbetsmiljöfrågorna är alltid i fokus. Inom Installatörsföretagen försöker vi i samverkan med våra medlemsföretag lyfta fram och verka för att skapa bra förutsättningar för det...
Relaterat innehåll
 • Var rädda om varandra där ute

  Nyhet

  Antalet anmälda skador i samband med arbetsplatsolyckor inom byggbranschen ökade med omkring tio procent i somras jämfört med motsvarande period förra året, rapporterar Ekot i Sveriges Radio idag.

 • Arbetsmiljösamverkan inom säkerhet och hälsa

  Nyhet

  Psykisk ohälsa och stress ökar i samhället och även i vår bransch. Förutom att psykisk ohälsa leder till långa sjukskrivningar är det också ett stort hot mot lönsamheten. Installatörsföretagen kommer därför belysa detta ämne under hösten då vi beger oss ut på en föreläsningsturné.

 • Missbruk som går ut över arbetet

  Nyhet

  Missbruk och beroende styrs av hjärnans belöningssystem. Därför fortsätter många missbrukare att utsätta sig för det skadliga som belönar, det kan vara allt från alkohol till dataspel. Men hur ska du som arbetsgivare agera?

 • Värme och arbetsmiljö

  Nyhet

  Nu råder det värmebölja i stora delar av landet och många är gärna mer avklädda än påklädda. Men får du ha på dig vad du vill på arbetsplatsen? Vad säger egentligen lagen och vilka rättigheter har du som arbetsgivare respektive arbetstagare?

 • Rehabiliteringsplan efter 30 dagars sjukskrivning

  Nyhet

  Det införs en lagreglerad skyldighet för arbetsgivaren att planera insatser som underlättar den anställdes återgång till arbetet från den 1 juli 2018. Det innebär att en plan för återgång i arbete ska upprättas när den anställde varit sjukskriven i 30 dagar - om det kan antas att arbetsförmågan kommer att vara nedsatt på grund av sjukdom under minst 60 dagar. Detta efter en regeländring i socialförsäkringslagstiftningen.

 • Är du nöjd med innehållet på denna sida?

  Tack för din feedback!

  Antingen har du nyligen lämnat feedback på sidan eller så gick något fel, försök igen senare.

  Tack för din kommentar!

  Just nu kan du inte lämna en kommentar, försök igen senare.