Hoppa till innehåll

Arbetsmiljö och säkerhet

Arbetsmiljö

Företagets arbete med arbetsmiljö och säkerhet är alltid i fokus för Installatörsföretagen och vi samverkar med er medlemsföretag, samt våra med- och motparter, för att ge er bra förutsättningar.

Vi utvecklar stöd för ert arbetsmiljöarbete. Här hittar du våra checklistor, hjälpmedel och annat bra.

Systematiskt arbetsmiljöarbete
Systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) är det arbetssätt som ska användas för att uppnå en god arbetsmiljö. Metoden finns beskriven i Arbetsmiljöverkets föreskrift Systematiskt...
Byggarbetsmiljösamordnare BAS
Reglerna handlar om samordning och ansvarsfördelning under hela byggprocessen från planering och projektering till utförandet av byggnadsarbetet.
Checklistor arbetsmiljö
Till hjälp i Installatörsföretagens systematiska arbetsmiljöarbete finns checklistor utformade för branschen. Checklistorna är framtagna av branschen i samverkan mellan parterna.
Installatörsföretagens arbetsmiljöarbete
Arbetsmiljöfrågorna är alltid i fokus. Inom Installatörsföretagen försöker vi i samverkan med våra medlemsföretag lyfta fram och verka för att skapa bra förutsättningar för det...
Relaterat innehåll
 • För dig som arbetar med arbetsmiljö och gilla Jobbet

  Nyhet

  Gilla Jobbet är arbetsmarknadens parters inspirationsdag för att inspirera till ett förebyggande och hälsofrämjande arbetsmiljöarbete på landets arbetsplatser. Snart är det dags för Gilla Jobbets Sverigeturné, här hittar du datum och orter.

 • Nya föreskrifter om medicinska kontroller från AV

  Nyhet

  Första november trädde Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter om medicinska kontroller i arbetslivet i kraft. Vi har listat några av de ändringar som kan komma att påverka installationsbranschen.

 • App kan förebygga arbetsplatsolyckor

  Nyhet

  Fallolyckor är en av de vanligast förekommande arbetsrelaterade olyckorna i installationsbranschen. Ett bra sätt att förebygga olyckor är att värma upp kroppen innan arbetet och därmed förbättra rörligheten. Galaxen Bygg har därför tagit fram en app som hjälper till med just detta.

 • Arbetsgivare skyldiga att göra riskbedömning av kvartsdamm

  Nyhet

  Som arbetsgivare är du skyldig att göra en riskbedömning för exponering av kvartsdamm. Den kan baseras på mätningar, vilket är komplicerat och kostsamt, eller med hjälp av referensmätningar. Här får du hjälp att navigera dig i den djungeln.

 • Glöm inte bort den psykosociala arbetsmiljön

  Nyhet

  Arbetsmiljö förknippas ofta med den fysiska arbetsmiljön, särskilt inom bygg- och installationssektorn. Den psykosociala arbetsmiljön, som ofta påverkar tjänstemän mest, glöms ibland bort. Detta vill vi ändra på.

 • Är du nöjd med innehållet på denna sida?

  Tack för din feedback!

  Antingen har du nyligen lämnat feedback på sidan eller så gick något fel, försök igen senare.

  Tack för din kommentar!

  Just nu kan du inte lämna en kommentar, försök igen senare.