Hoppa till innehåll

Anställning och anställnings upphörande

Anställning, Visa alla

Kollektivavtalen, Lagen om anställningsskydd (LAS), EG rätten, företagets egna reglementen och policies samt det enskilda anställningsavtalet innehåller samtliga regler som kan eller ska tillämpas på den enskilda anställningen.

Anställning
Det finns två huvudsakliga anställningsformer, tillsvidareanställning (fast anställning) och tidsbegränsad anställning. Vilka anställningsformer man som arbetsgivare inom...
Anställnings upphörande
Ett anställningsavtal kan som huvudregel sägas upp av såväl den anställde som av arbetsgivaren.
Utvecklingssamtal
Utvecklingssamtalet är ett samtal mellan arbetsgivare och medarbetare, där syftet är att bidra till ett gott affärsresultat och arbetsklimat, skapa gemensamma mål och resultera i en...
Nyheter

Rättigheter efter pensionsåldern

10 september 2018

Arbetsgivarfrågor När en arbetstagare har fyllt 67 år går denne formellt sett i ålderspension. Som arbetstagare har du idag rätt att vara kvar på jobbet till 67 års ålder enligt lagen om anställningsskydd (LAS). Kommer du överens med din arbetsgivare kan du dock jobba längre än så.

Missbruk som går ut över arbetet

03 september 2018

Arbetsgivarfrågor Missbruk och beroende styrs av hjärnans belöningssystem. Därför fortsätter många missbrukare att utsätta sig för det skadliga som belönar, det kan vara allt från alkohol till dataspel. Men hur ska du som arbetsgivare agera?

Mall för rehabiliteringsplan

09 juli 2018

Arbetsgivarfrågor Som Installatörsföretagen tidigare berättat om infördes den 1 juli skyldighet för arbetsgivare att ta fram en ”plan för återgång i arbete” (rehabiliteringsplan) om en medarbetare förväntas vara frånvarande från arbetet på grund av sjukdom en längre tid.
Kalender
 1. 20
  sep

  Installers' Summit 2018

  Clarion Hotel Sign
  Aktuellt

  2018 är Installatörsföretagen och Plåt & Ventföretagen värdar för årets Installers' Summit som hålls i Stockholm, 20-21 september.

 2. 27
  sep

  Kom på vår turné om säkerhet och hälsa

  Park Inn Radisson, Solna
  Aktuellt

  Den 27 september i Solna. Under hösten 2018 och våren 2019 kommer vi att åka ut på en föreläsningsturné om säker arbetsmiljö. Vi kommer att besöka 28 orter runt om i Sverige.

 3. 27
  sep

  Välkommen till en diskussion om framtidens medarbetare

  Uppsala
  Lokal/distrikt

  Vad kan vi som bransch göra för att säkra den framtida kompetensförsörjningen? Vi tror att många El och VVS firmor känner oro kring framtida rekryteringar av kompetenta medarbetare för att undvika personalbrist.

 4. 27
  sep

  Kom på vår turné om säkerhet och hälsa

  Scandic Kungens Kurva
  Aktuellt

  Den 27 september i Kungens Kurva. Under hösten 2018 och våren 2019 kommer vi att åka ut på en föreläsningsturné om säker arbetsmiljö. Vi kommer att besöka 28 orter runt om i Sverige.

 5. 28
  sep

  INSTÄLLT - Välkommen till en diskussion om framtidens medarbetare

  Västerås
  Lokal/distrikt

  Observera att detta evenemang är inställt.

  Vad kan vi som bransch göra för att säkra den framtida kompetensförsörjningen? Vi tror att många El och VVS firmor känner oro kring framtida rekryteringar av kompetenta medarbetare för att undvika personalbrist.

Är du nöjd med innehållet på denna sida?

Tack för din feedback!

Antingen har du nyligen lämnat feedback på sidan eller så gick något fel, försök igen senare.

Tack för din kommentar!

Just nu kan du inte lämna en kommentar, försök igen senare.