Hoppa till innehåll

Anställning och anställnings upphörande

Anställning, Visa alla

Kollektivavtalen, Lagen om anställningsskydd (LAS), EG rätten, företagets egna reglementen och policies samt det enskilda anställningsavtalet innehåller samtliga regler som kan eller ska tillämpas på den enskilda anställningen.

Anställning
Det finns två huvudsakliga anställningsformer, tillsvidareanställning (fast anställning) och tidsbegränsad anställning. Vilka anställningsformer man som arbetsgivare inom...
Anställnings upphörande
Ett anställningsavtal kan som huvudregel sägas upp av såväl den anställde som av arbetsgivaren.
Utvecklingssamtal
Utvecklingssamtalet är ett samtal mellan arbetsgivare och medarbetare, där syftet är att bidra till ett gott affärsresultat och arbetsklimat, skapa gemensamma mål och resultera i en...
Nyheter

Mall för rehabiliteringsplan

09 juli 2018

Arbetsgivarfrågor Som Installatörsföretagen tidigare berättat om infördes den 1 juli skyldighet för arbetsgivare att ta fram en ”plan för återgång i arbete” (rehabiliteringsplan) om en medarbetare förväntas vara frånvarande från arbetet på grund av sjukdom en längre tid.

Omgjord lag för företagshemligheter

02 juli 2018

Arbetsgivarfrågor Lagen kring att skydda företagshemligheter har gjorts om och de nya reglerna trädde i kraft igår, den 1 juli 2018. Lagen innebär att ett EU-direktiv genomförs i svensk rätt och de flesta av ändringarna i lagen beror på sådant som direkt följer direktivet.
Kalender
 1. 5
  sep

  Onsdagsfrukost: BIM och innovationer

  Malmö, Navigationsgatan 1A
  BIM

  Få inspiration, slutsatser från fallstudien ”Faktisk innovation i bygg- och anläggningsbranschen”och exempel på vad BIM och innovationer har för faktisk funktion i bygg- och installationsföretag på frukostseminarium 5/9 i Malmö.

 2. 12
  sep

  Spindelträff Stockholm - Save the date!

  Stockholm
  Lokal/distrikt

  Föreningen VVS Företagen i Stockholm har etablerat ett nätverk för administratörer. Tanken är att administratörer, som ofta har en spindelfunktion i företaget, skall få ett forum där deras frågor står i fokus.

 3. 18
  sep

  Möte i teleutskottet

  Installatörsföretagens Stockholmskontor, Ringvägen 100, Stockholm
  Data/Tele

  Installatörsföretagen teleutskott består av medlemsföretag som är verksamma inom tele, data och säkerhetsområdet.

 4. 17
  okt

  Installatörsföretagens dag

  Sundsvall
  Om Installatörsföretagen

  Under oktober och november drar vi igång "Installatörsföretagens dag" och besöker tolv orter runt om i landet. Under en halvdag möts vi på en ort nära dig, där vi tar upp frågor som berör dig och ditt företagande.

Är du nöjd med innehållet på denna sida?

Tack för din feedback!

Antingen har du nyligen lämnat feedback på sidan eller så gick något fel, försök igen senare.

Tack för din kommentar!

Just nu kan du inte lämna en kommentar, försök igen senare.