Hoppa till innehåll

Arbetsgivarguiden

Anställning, Visa alla

Här finns stöd i arbetsgivarrollen. Här finns de olika kollektivavtalen om löner och allmänna anställningsvillkor, med Installatörsföretagens kommentarer. Här finns lagstiftningen som berör anställningsförhållanden; hjälp för jämställdhet och i att motverka trakasserier; en orientering i pensioner och försäkringarna samt mycket annat bra för arbetsgivaren. Nyheter och dokument hittar du längre ner på sidan.

Kollektivavtal
Ta del av guiderna för Installationsavtalet, Teknikinstallationsavtalet och Tjänstemannaavtalet.
Blanketter
Anställning, permittering, avsked för TIA och Tjänstemannaavtalet.
Dataskyddsförordningen
Missa inte checklistan inför nya lagen.
Anställning och anställnings upphörande
Kollektivavtalen, Lagen om anställningsskydd (LAS), EG rätten, företagets egna reglementen och policies samt det enskilda anställningsavtalet innehåller samtliga regler som kan eller...
Nyheter

Var rädda om varandra där ute

16 oktober 2018

Arbetsmiljö Antalet anmälda skador i samband med arbetsplatsolyckor inom byggbranschen ökade med omkring tio procent i somras jämfört med motsvarande period förra året, rapporterar Ekot i Sveriges Radio idag.

DO granskar byggbranschen

05 oktober 2018

Arbetsgivarfrågor I samband med #metoo uppmärksammade Diskrimineringsombudsmannen, DO, en rad allvarliga vittnesmål om missförhållanden inom bland annat bygg- och installationsbranschen. Därför granskas nu flera företag inom bygg, anläggning och installation. Installatörsföretagen sträv...

Ändringar i sjuklönelagen

25 september 2018

Arbetsgivarfrågor När sjuklönelagen nu ändras kommer karensavdrag att ersätta karensdags-avdraget på de avtalsområden där parterna inte har en överenskommelse. Ändringen kommer inte att påverka de avtal där parterna redan har kommit överens om hur karens ska hanteras.

Rättigheter efter pensionsåldern

10 september 2018

Arbetsgivarfrågor När en arbetstagare har fyllt 67 år går denne formellt sett i ålderspension. Som arbetstagare har du idag rätt att vara kvar på jobbet till 67 års ålder enligt lagen om anställningsskydd (LAS). Kommer du överens med din arbetsgivare kan du dock jobba längre än så.

Missbruk som går ut över arbetet

03 september 2018

Arbetsgivarfrågor Missbruk och beroende styrs av hjärnans belöningssystem. Därför fortsätter många missbrukare att utsätta sig för det skadliga som belönar, det kan vara allt från alkohol till dataspel. Men hur ska du som arbetsgivare agera?
Kalender
 1. 17
  okt

  Möt oss på Elmässan

  Kistamässan, Stockholm
  Branschfrågor

  Elmässan, mässan som vill göra skillnad för elbranschen. Här erbjuds en arena där du kan träffa beställare och leverantörer i elbranschens alla led. Under mässdagarna kommer Installatörsföretagens elsäkerhetsexpert finns på plats och dema egenkontrollprogrammet Säker El och visa vilka möjligheter som finns för dig som användare. Våra seminarier hålls på elscenen, inne i mässhallen.

 2. 23
  okt

  Södra Botnia bjuder in till lunchmöte

  Sveagatan 8, Umeå
  Region norr

  Välkommen att äta lunch med branschkollegor! Installatörsföretagens regionala förening i Södra Botnia har under några år regelbundet bjudit in till lunchmöten där företagsledare och projektledare fått möjlighet att träffas och diskutera aktuella frågor.

 3. 25
  okt

  Energibyggare i bygg- och installationsbranschen

  BI Öst, Stockholm
  Utbildning

  Skärpta krav på energieffektivitet vid byggnation och renovering medför att efterfrågan på bygg- och installationsföretag med kompetens inom energibyggande och förnybar energi kommer att öka. Den 31 december 2020 ska alla nya byggnader vara så kallade nära noll-energibyggnader – det har regeringen bestämt. Nu kan du bli handledare och höja kompetensen inom företaget.

 4. 25
  okt

  Nätverk för administratörer

  Central hotel, Vasagatan 38, Stockholm
  Lokal/distrikt

  Välkommen till uppstarten av Installatörsföretagens regionala förening i Stockholm El:s nätverk för administratörer.

 5. 30
  okt

  Elteknik- och VVS-branschens Kompetensbåt 2018

  Stadsgårdsterminalen, Stockholm
  Utbildning och karriär

  I år blir det sjunde året som Elteknik-och VVS-branschens Kompetensbåt genomförs och återigen arrangeras evenemanget tillsammans med VVSYN och deras Förstklassiga skolor.

Är du nöjd med innehållet på denna sida?

Tack för din feedback!

Antingen har du nyligen lämnat feedback på sidan eller så gick något fel, försök igen senare.

Tack för din kommentar!

Just nu kan du inte lämna en kommentar, försök igen senare.