Hoppa till innehåll

Arbetsgivarguiden

Kollektivavtal
Ta del av guiderna för Installationsavtalet, Teknikinstallationsavtalet och Tjänstemannaavtalet.
Blanketter
Anställning, permittering, avsked för TIA och Tjänstemannaavtalet.
Dataskyddsförordningen
Missa inte checklistan inför nya lagen.
Nyheter Visa fler →

Ny överenskommelse om arbetstidsförkortning

13 februari 2018

Arbetsrätt, Arbetsmarknadsinfo

Parterna har nu kommit överens om en gemensam tolkning av när tiden för arbetstidsförkortningen tjänas in. Den nya partsgemensamma tolkningen är att den lediga tiden tjänas in under avsättningsåret (intjänandeåret), och den lediga tiden ska sedan läggas ut under uttagsåret. Detta är alltså en förändring av den tidigare tolkningen där tiden ansågs tjänas in löpande under uttagsåret.

Stora rabatter för medlemmar

13 februari 2018

Medlemsförmåner

IN Rabatt är en inköpsportal med förmånliga ramavtal för Installatörsföretagens medlemmar. Idag är cirka 40 olika leverantörer som är anslutna till IN Rabatt.

–Det är allt från factoring till företagshälsovård, men jag skulle väl säga att den röda tråden är att de på något sätt hjälper företag i installationsbranschen, säger Johan Lysholm, försäljningsansvarig på IN-Rabatt.

Nytt avtal med Ford

13 februari 2018

Medlemsförmåner

Med ett nytt rabattavtal med Ford täcker nu IN Rabatt in några av de populäraste bilarna bland våra medlemsföretag. Transit-bilar, som är de populäraste servicebilarna bland våra medlemsföretag får en rabatt om 13-16% och Ford Mondeo, som är en av de populäraste tjänstebilarna får en rabatt om 14%.

Kalender Visa fler →
 1. 15
  mar

  Spindelträff Stockholm - datum flyttat!

  Stockholm
  Aktuellt, Lokal/distrikt, Region mitt

  Föreningen VVS Företagen i Stockholm har etablerat ett nätverk för administratörer. Tanken är att administratörer, som ofta har en spindelfunktion i företaget, ska få ett forum där deras frågor står i fokus. Nätverket är öppet för alla som tycker att de har behov av att träffa andra spindlar oavsett hur yrkesrollen ser ut.

 2. 10
  apr

  Hör oss på scenen - Energismart beställare

  Älvsjö
  Aktuellt, Region mitt, Seminarie, Mässa

  Den 10 – 13 april äger Nordens största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen Nordbygg rum. Självklart är Installatörsföretagen på plats tillsammans med flera samarbetspartners och tar upp frågor såsom hur man arbetar med hållbara fastigheter eller blir en energismart beställare. Fokus för oss är att ge dig handfasta tips på hur du kan göra i ditt arbete. Välkommen att besöka våra arrangemang eller träffa oss i monter A27:19.

 3. 10
  apr

  Bygga och renovera energieffektivt – Hur gör vi och varför är det viktigt?

  Älvsjö
  Aktuellt, Region mitt, Seminarie

  Byggnader står för över 30 procent av energianvändningen i Sverige. Med allt högre energikrav på byggnader behöver medarbetarna ute på byggarbetsplatserna ytterligare kompetens inom energieffektivt byggande. Hur kan vi som fastighetsägare, byggherrar, byggnadsarbetare och installatörer ta vårt ansvar i byggprocessen?

 4. 10
  apr

  Hållbara fastigheter kräver effektiv samverkan – kom och möt aktörerna inom framtidens förvaltning

  Älvsjö
  Aktuellt, Region mitt, Seminarie

  Det byggs som aldrig förr. Samtidigt har vi ett behov av att se till att våra fastigheter är framtidssäkrade. De måste vara hållbara och lönsamma såväl som när vi bygger våra fastigheter som när vi förvaltar dem.