Hoppa till innehåll

Företagarservice

Företagarfrågor
Arbetsgivarguiden
Här finns stöd i arbetsgivarrollen. Här finns de olika kollektivavtalen om löner och allmänna anställningsvillkor, med Installatörsföretagens kommentarer. Här finns lagstiftningen so...
Kollektivavtal
Organisationerna på arbetsmarknaden, fackföreningarna och arbetsgivarorganisationerna, hanterar frågor om löner och andra anställningsvillkor genom att teckna kollektivavtal.
Arbetsmiljö och säkerhet
Företagets arbete med arbetsmiljö och säkerhet är alltid i fokus för Installatörsföretagen och vi samverkar med er medlemsföretag, samt våra med- och motparter, för att ge er bra...
Företagande
Under företagande kan du bland annat hitta entreprenadjuridisk rådgivning, vägledande texter kring verktyg och mallar, lönsamhetssnurra och annat material som du behöver för att göra...
Arbete i Europa
Den inre marknaden med fri rörlighet för varor, tjänster, kapital och personer, är en av grundstenarna i EU-samarbetet och ska leda till ökad tillväxt och ekonomisk utveckling i såvä...
Nyheter

Entreprenadindex för oktober 2018

15 november 2018

Entreprenad Entreprenadindex är ett opartiskt och objektivt verktyg för att mäta kostnadsutvecklingen för installationer. Uppgifterna kommer från SCB och vi levererar Entreprenadindex kostnadsfritt till dig som medlem tidigast den 15e månaden efter....

Beställ ditt nya ID06-kort

21 oktober 2018

Driva företag Nu är det möjligt att beställa de nya ID06-korten. Den enda förutsättning är att företaget först anslutit sig till det nya ID06-systemet.

Använd medarbetarguiden för mer ordning och reda

04 oktober 2018

Företagarfrågor Medarbetarguiden kan ta några dagar att ta fram. Det är tid du får tillbaka, eftersom den skapar ordning och reda i företaget. Medarbetarguiden är ett stöd för både medarbetare och chefer. Den sparar tid och pengar i det vardagliga arbetet. Vardagen blir enklare ...

Omgjord lag för företagshemligheter

02 juli 2018

Arbetsgivarfrågor Lagen kring att skydda företagshemligheter har gjorts om och de nya reglerna trädde i kraft igår, den 1 juli 2018. Lagen innebär att ett EU-direktiv genomförs i svensk rätt och de flesta av ändringarna i lagen beror på sådant som direkt följer direktivet.
Relaterat innehåll
 • Karensavdrag ersätter karensdag vid årsskiftet

  Nyhet

  Efter ändringar i sjuklönelagen kommer karensavdrag att ersätta karensdag från den 1 januari 2019. Redan nu finns en variation i hantering av karensdagar och sjuklön mellan branscher och sektorer på arbetsmarknaden. Bland annat i de kollektivavtal som Installatörsföretagens medlemmar omfattas av.

 • Entreprenadindex för oktober 2018

  Nyhet

  Entreprenadindex är ett opartiskt och objektivt verktyg för att mäta kostnadsutvecklingen för installationer. Uppgifterna kommer från SCB och vi levererar Entreprenadindex kostnadsfritt till dig som medlem tidigast den 15e månaden efter. Här kan ni se den senaste statistiken.

 • Världstoalettdagen för en säkrare framtid

  Nyhet

  I dag, den 19 november, är det den officiella Världstoalettdagen, dagen då vi lyfter vikten av och ökar medvetandet kring säker sanitet. År 2018 saknar fortfarande en tredjedel av världens befolkning tillgång till en toalett och 2,1 miljarder lever utan ordentlig sanitet.

 • DO granskar 150 företag i byggbranschen

  Nyhet

  Ni har väl riktlinjer och rutiner för att förebygga trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier? Diskrimineringsombudsmannen, DO, genomför just nu en granskning av 150 företag i bygg- och anläggningsbranschen. Här följer information om vad du ska göra för att klara kraven.

 • Nyhetsbrev om avtalsförsäkringar och pensioner

  Nyhet

  Som arbetsgivare finns det mycket att hålla reda på och se till att vara informerad om. Det kan ibland kännas övermäktigt att hålla sig informerad om allt. En hjälp kan vara att få nyhetsbrev i särskilda frågor.

 • Arbetsgivaransvar vid julbordet

  Nyhet

  När julen närmar sig är det många arbetsgivare som funderar på att bjuda personalen på festlighet i form av julbord. Som arbetsgivare bör du tänka över om, och i så fall hur mycket, alkohol som ska serveras. Det är också klokt att informera dina anställda om att de är representanter för företaget och att de har ett personligt ansvar för sitt uppträdande innan festen börjar.

 • Är du nöjd med innehållet på denna sida?

  Tack för din feedback!

  Antingen har du nyligen lämnat feedback på sidan eller så gick något fel, försök igen senare.

  Tack för din kommentar!

  Just nu kan du inte lämna en kommentar, försök igen senare.