Hoppa till innehåll
Avtalsrörelsen 2020
Nya kollektivavtal ska förhandlas fram för många medarbetare i nom svenska företag och här kan du ta del av all information gällande Installatörsföretagens...
Arbetsgivarguiden
Här finns stöd i arbetsgivarrollen. Här finns de olika kollektivavtalen om löner och allmänna anställningsvillkor, med Installatörsföretagens kommentarer. Här finns lagstiftningen so...
Kollektivavtal
Organisationerna på arbetsmarknaden, fackföreningarna och arbetsgivarorganisationerna, hanterar frågor om löner och andra anställningsvillkor genom att teckna kollektivavtal.
Arbetsmiljö och säkerhet
Företagets arbete med arbetsmiljö och säkerhet är alltid i fokus för Installatörsföretagen och vi samverkar med er medlemsföretag, samt våra med- och motparter, för att ge er bra...
Företagande
Under företagande hittar du entreprenadrättslig rådgivning, vägledande texter kring verktyg och mallar, lönsamhetssnurra och annat material som du behöver för att göra din vardag...
Arbete i Europa
Den inre marknaden med fri rörlighet för varor, tjänster, kapital och personer, är en av grundstenarna i EU-samarbetet och ska leda till ökad tillväxt och ekonomisk utveckling i såvä...
Nyheter

Missade du vår livesändning?

26 mars 2020

Arbetsgivarfrågor Den 26 mars sände vi live för våra medlemsföretag med anledning av coronaviruset. Missade du sändningen? Nästa tillfälle att vara med och lyssna och ställa frågor till våra experter i arbetsrätt, entreprenadjuridik och näringspolitik är den 2 april klockan 11.30.

Vi sänder live med anledning av corona

25 mars 2020

Arbetsgivarfrågor Den 26 mars samt den 2 april klockan 11.30 sänder vi live från vårt huvudkontor. Välkommen att lyssna när våra experter i arbetsrätt, entreprenadjuridik och branschfrågor ger råd kopplade till hanteringen av coronaviruset. Under livesändningen finns möjlighet att ställa f...
Relaterat innehåll
 • Brev till regeringen för att säkra fortsatt tillgång till byggnader

  Nyhet

  Idag står flertalet byggnader i Sverige tomma på grund av att universitet, gymnasieskolor och vuxenutbildning sker på distans. Installatörsföretagen ser en risk med att ”stänga ner” Sverige och har därför tillsammans med andra intressenter skrivit ett brev till regeringen med syfte att säkra fortsatt tillgång till dessa byggnader.

 • Missade du vår livesändning?

  Nyhet

  Den 26 mars sände vi live för våra medlemsföretag med anledning av coronaviruset. Missade du sändningen? Nästa tillfälle att vara med och lyssna och ställa frågor till våra experter i arbetsrätt, entreprenadjuridik och näringspolitik är den 2 april klockan 11.30.

 • Finfa erbjuder webbinar om försäkringsskydd

  Nyhet

  Lär dig om avtalade försäkringar, pensioner och nu även försäkringsskydd för uppsagda via kostnadsfria webinars. De riktar sig till dig som ansvarar för, eller hanterar, de kollektivavtalade försäkringarna på företaget.

 • Korttidspermittering för Teknikinstallationsavtalet klart

  Nyhet

  Installatörsföretagen har den 24 mars 2020 tecknat centralt kollektivavtal gällande korttidspermittering med fackförbundet Byggnads. Möjligheten till korttidspermitteringar erbjuds nu Installatörsföretagens medlemsföretag som omfattas av Teknikinstallationsavtalet.

 • Vi sänder live med anledning av corona

  Nyhet Den 26 mars samt den 2 april klockan 11.30 sänder vi live från vårt huvudkontor. Välkommen att lyssna när våra experter i arbetsrätt, entreprenadjuridik och branschfrågor ger råd kopplade till hanteringen av coronaviruset. Under livesändningen finns möjlighet att ställa frågor direkt i chatten. Klicka på länkarna nedan för att delta.
 • Räddningspaketet

  Nyhet

  Idag presenterade Svenskt Näringsliv ett räddningspaket för jobb och företag. Paketet innehåller kraftfulla och effektiva åtgärder för att snabbt trygga jobben för både arbetsgivare och arbetstagare.

 • Coronaviruset

  Webbsida

  För dig som medlem har Installatörsföretagen sammanställt information med anledning av coronaviruset, covid-19. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor.

 • Vi tar ett gemensamt ansvar för att säkra jobben

  Nyhet

  Ett gemensamt uttalande från Installatörsföretagen och Svenska Elektrikerförbundet (SEF) med anledning av coronaviruset. Parterna tar tillsammans ansvar för att säkra jobben och skapa stabilitet inom branschen i spåren av coronaviruset. Som ett led i detta arbete har parterna nu träffat avtal om korttidspermittering.

 • Vad händer om din avtalspart går i konkurs?

  Nyhet

  Om din beställare eller din underentreprenör går i konkurs kan det kosta dig mycket pengar. Vi har därför samlat tips på sådant du behöver tänka på för att minska din risk.

 • Fortsatt förhandling gällande Teknikinstallationsavtalet

  Nyhet

  Installatörsföretagen fortsätter att förhandla gällande avtal kring korttidspermittering på Teknikinstallationsavtalets område.

 • Är du nöjd med innehållet på denna sida?

  Tack för din feedback!

  Antingen har du nyligen lämnat feedback på sidan eller så gick något fel, försök igen senare.

  Tack för din kommentar!

  Just nu kan du inte lämna en kommentar, försök igen senare.