Hoppa till innehåll
Avtalsrörelsen 2020
Nya kollektivavtal ska förhandlas fram för många medarbetare i nom svenska företag och här kan du ta del av all information gällande Installatörsföretagens...
Arbetsgivarguiden
Här finns stöd i arbetsgivarrollen. Här finns de olika kollektivavtalen om löner och allmänna anställningsvillkor, med Installatörsföretagens kommentarer. Här finns lagstiftningen so...
Kollektivavtal
Organisationerna på arbetsmarknaden, fackföreningarna och arbetsgivarorganisationerna, hanterar frågor om löner och andra anställningsvillkor genom att teckna kollektivavtal.
Arbetsmiljö och säkerhet
Företagets arbete med arbetsmiljö och säkerhet är alltid i fokus för Installatörsföretagen och vi samverkar med er medlemsföretag, samt våra med- och motparter, för att ge er bra...
Företagande
Under företagande hittar du entreprenadrättslig rådgivning, vägledande texter kring verktyg och mallar, lönsamhetssnurra och annat material som du behöver för att göra din vardag...
Arbete i Europa
Den inre marknaden med fri rörlighet för varor, tjänster, kapital och personer, är en av grundstenarna i EU-samarbetet och ska leda till ökad tillväxt och ekonomisk utveckling i såvä...
Nyheter

Möjligheter och åtgärder i coronas fotspår

18 maj 2020

Arbetsgivarfrågor Många medlemsföretag har påverkats av coronapandemin. Inbromsningen har gått fort för vissa. Samtidigt har andra företag inte blivit märkbart drabbade ännu, men känner oro för framtiden. Installatörsföretagen har sammanställt ett material med tips på hur du som företagar...

Lönerevisionen för 2020 skjuts upp

14 maj 2020

Arbetsgivarfrågor I och med att vi på Installatörsföretagen har tecknat avtal om prolongering (dvs förlängning av nuvarande kollektivavtal) på de flesta avtalsområdena, kommer ingen lönerevision att genomföras under våren 2020.

Entreprenadindex för april 2020

12 maj 2020

Entreprenadjuridik Entreprenadindex är ett opartiskt och objektivt verktyg för att mäta kostnadsutvecklingen för installationer. Uppgifterna kommer från SCB och vi levererar Entreprenadindex kostnadsfritt till dig som medlem senast den 15:e månaden efter. Här kan ni se den senaste statisti...

Fortsatt oförändrade avtal

04 maj 2020

Arbetsgivarfrågor De flesta av våra kollektivavtal är nu förlängda till hösten, dock inte alla. Vi på Installatörsföretagen fortsätter att förhandla kring Teknikinstallationsavtalet och återkommer med mer information inom kort.
Relaterat innehåll
 • Korttidspermittering – vad gäller egentligen?

  Nyhet

  Tillväxtverket fortsätter att gå ut med ny information och ändrade tolkningar kring korttidsarbete/korttidspermittering på mer eller mindre daglig basis. Installatörsföretagen hjälper dig i denna informationsdjungel.

 • Så ska myndigheten få hemmafixare att koppla säkert

  Nyhet

  En privatperson kan gå till sitt lokala byggvaruhus för att exempelvis köpa en strömbrytare. Men vem ska utföra installationen? Det kan vara oklart för konsumenten om denne får installera den själv eller inte. Därför har Elsäkerhetsverket, på uppdrag av regeringen, tagit fram tjänsten Koppla säkert som även Installatörsföretagen har varit med och utvecklat. Nu kan ditt företag ställa sig bakom satsningen.

 • Installatörsföretagen och Elektrikerna tänder upp samhället igen

  Nyhet

  Vi på Installatörsföretagen startade för några år sedan, tillsammans med fackförbundet Elektrikerna, projektet Upplyst – en gemensam satsning för att öka jämställdheten i elbranschen. Nu, mitt i coronakrisen, har vi valt att utveckla projektet och lanserar kampanjen #ElektrikerBehövs för att välkomna ung arbetskraft till vår bransch och visa att det fortfarande finns jobbmöjligheter hos oss.

 • Möjligheter och åtgärder i coronas fotspår

  Nyhet

  Många medlemsföretag har påverkats av coronapandemin. Inbromsningen har gått fort för vissa. Samtidigt har andra företag inte blivit märkbart drabbade ännu, men känner oro för framtiden. Installatörsföretagen har sammanställt ett material med tips på hur du som företagare och arbetsgivare klarar den rådande situationen på bästa sätt.

 • Jobba med dina kunder

  Webbsida

  Vi har under många år inte behövt arbeta med försäljning som man gör i de flesta andra branscher, men faktum är att du ”säljer” varje gång du möter en kund. De ser dessutom dig som experten och är tacksamma för dina tips och idéer.

 • Möjligheter och åtgärder i en lågkonjunktur

  Webbsida

  Det är viktigt att känna till vilka åtgärder som du kan behöva vidta i en lågkonjunktur för att minimera ekonomiskt tapp i företaget. För att hjälpa dig som företagare och arbetsgivare har vi sammanställt information med tips och råd på hur du kan hantera situationen på bästa sätt.

 • Lönerevisionen för 2020 skjuts upp

  Nyhet

  I och med att vi på Installatörsföretagen har tecknat avtal om prolongering (dvs förlängning av nuvarande kollektivavtal) på de flesta avtalsområdena, kommer ingen lönerevision att genomföras under våren 2020.

 • Entreprenadindex för april 2020

  Nyhet

  Entreprenadindex är ett opartiskt och objektivt verktyg för att mäta kostnadsutvecklingen för installationer. Uppgifterna kommer från SCB och vi levererar Entreprenadindex kostnadsfritt till dig som medlem senast den 15:e månaden efter. Här kan ni se den senaste statistiken.

 • Fortsatt oförändrade avtal

  Nyhet

  De flesta av våra kollektivavtal är nu förlängda till hösten, dock inte alla. Vi på Installatörsföretagen fortsätter att förhandla kring Teknikinstallationsavtalet och återkommer med mer information inom kort.

 • Återställ ROT-avdraget - intervju i Sveriges Radio

  Nyhet

  Återställ ROT-avdraget till den tidigare nivån på 50 procent - minst. Det kravet framförde Installatörsföretagens vd Ola Månsson nyligen i Sveriges Radio. Medverkade gjorde även vårt medlemsföretag Rylanders El och VVS.

 • Är du nöjd med innehållet på denna sida?

  Tack för din feedback!

  Antingen har du nyligen lämnat feedback på sidan eller så gick något fel, försök igen senare.

  Tack för din kommentar!

  Just nu kan du inte lämna en kommentar, försök igen senare.