Hoppa till innehåll

SEF:s varsel avblåst

Arbetsgivarfrågor, Visa alla

23 september 2020

Företaget Hometec Security i Göteborg (franchisetagare till larmföretaget Verisure) har valt att teckna kollektivavtal med Svenska elektrikerförbundet (SEF). De varsel som skulle träda i kraft den 25/9 är därmed avblåsta med omedelbar verkan.

Vi på Installatörsföretagen har tidigare informerat om den gränsdragningstvist mellan fackförbundet Elektrikerna (SEF) och Unionen som lett till varsel, sympatiåtgärder från SEF:s sida, och påverkat våra medlemsföretag. Ena varslet trädde i kraft den 23 september och gällde företag som utför starkströmsarbeten på larmanläggningar som tillhandahålls av Verisure. Andra varslet, gällande projektet Hisingsbron, Göteborg samt Bussdepån Ljungarum, Jönköping, skulle trätt i kraft den 25 september. Företaget Hometec Security har valt att teckna kollektivavtal med SEF. Därmed är alla sympatiåtgärder/varsel återkallade och strejken avblåst.

- Det är förvisso skönt att vi inte får någon utbruten konflikt på de aktuella projekten i Göteborg och Jönköping men vi tycker att Elektrikerförbundets konfliktvarsel har varit högst oansvarigt och att Elektrikerförbundet agerande skadar förtroendet för branschen, säger Henrik Junzell, förhandlingschef på Installatörsföretagen.