Hoppa till innehåll

Färdigt avtal för elektriker gällande utbildning under korttidspermittering

Utbildning, Visa alla

22 juni 2020

Vi på Installatörsföretagen har slutit avtal med fackförbundet Elektrikerna om utbildning under korttidspermittering. Avtalet gäller Installationsavtalet och arbetstagare ges nu möjlighet till kompetensutveckling under sin korttidspermittering. I och med detta avtal finns det stora möjligheter för våra medlemsföretags anställda att vidareutbilda sig inom en rad olika områden under den tid som de är korttidspermitterade.

Vi har kommit överens med Elektrikerna om ett avtal gällande kompetensutveckling under korttidspermittering. Det betyder att anställda på ert företag har möjlighet att vidareutbilda sig när han eller hon är korttidspermitterade. De kan då göra det under sin arbetsbefriade tid men bibehåller bidrag från Tillväxtverket.

– Överenskommelsen skapar möjligheter för våra medlemsföretag att använda krisen till att stärka sina organisationer med utbildning och ny kunskap. Det möjliggör ett kompetenslyft för branschen och det finns många olika utbildningsalternativ för våra företag att tillgå, bland annat genom vårt eget utbildningsbolag INSU – även på distans, säger Henrik Junzell, förhandlingschef på Installatörsföretagen

Avtalet träder i kraft omedelbart. Avtalet kan sägas upp med tre månaders uppsägningstid.