Hoppa till innehåll

Inkopplat: För att locka unga till branschen

Utbildning och karriär

30 april 2020

Youtubekanalen Inkopplat är platsen där vi möter morgondagens medarbetare. Under år 2020 lanserar vi 15 nya avsnitt som andas fart, fläkt och en stor portion humor. Programledare är influensern Hampus Hedström och till sin hjälp att installera och genomföra utmaningarna har han elektrikern Malin och vvs-montören Jimmy.

Kanaltrailer Inkopplat.

I höstas lanserade vi vår YouTubekanal Inkopplat. En kanal vars syfte är att synliggöra installationsbranschen för unga och därmed säkerställa kompetensförsörjningen även i framtiden. På YouTube når vi generation Z – morgondagens medarbetare.

Om deltagarna

Programledare är influensern Hampus Hedström som genomför, installerar och leder en rad utmaningar tillsammans med sina två kompanjoner; Malin Andersson som till vardags arbetar som elektriker och Jimmy Olsson som är vvs-montör. I flera av avsnitten bjuder Hampus in sina kollegor såsom Cristian Velasquez från Let's Feast, Beatrice Reiman från Beas Liv, Jonas Andersson från RMM, Konrad Ydhage från Emma och Konrad, Zennufer, Simon Lussetti, Ida Karlsson, Vanja Engström och Manfred Erlandsson.

Om avsnitten

Föreställ dig en bred rutschkana av trä med en yta av latex. Addera kopparrör med hål i varifrån det kommer vatten och såpa. På varje sida finns det klossar som man kan sätt fötterna på. Men det är halt. Riktigt halt. Två personer iklädda orangea våtdräktsliknande outfits ska ta sig upp för rutschkaneväggen. Tappar man greppet åker man handlöst ner i en bassäng fylld med vatten. Det här är en av utmaningarna som både har installerats och testkörts av deltagarna.

Andra utmaningar handlar om ett gigantiskt sänka skepp med mänskliga båtar?! Genom att kasta vattenballonger över ett hinder ska det andra lagets skepp träffas (och sänkas). En lampa tänds vid träff. Deltagarna får även saker sprutade i ansiktet med en lufttryckskanon när de svarar fel, får installera en eldsprutande fontän, omvandla energi som bildats av citroner och mycket, mycket mer.

Vi får även följa med när Malin och Jimmy installerar de olika utmaningarna samt berättar mer om sina yrken och varför de sökte sig dit. Missa inte Inkopplat!

Fakta / mer om deltagarna

Hampus Hedström
Erfaren komiker och YouTuber med nästan 300 000 följare. Han är 24 år och uppvuxen i Sunne, Värmland.

Jimmy Olsson
VVS-montör till vardags. Han har en YouTubekanal med drygt 30 000 prenumeranter där han går under namnet Rackartygarna. Gruppen slog igenom i Talang och har sedan dess fortsatt att utmana med sina motorcyklar i parkourliknande övningar. ​​​​

Malin Andersson
24-årig Elektriker från Enköping som höll på att bli professionell simmare en gång i tiden. Hon älskar sitt yrke och brinner även för träning.