Hoppa till innehåll

Larm- och Säkerhetsteknikavtalet prolongeras

Arbetsgivarfrågor, Visa alla

30 april 2020

Med anledning av det extraordinära läge som coronaviruset orsakat i samhället i allmänhet, och på svensk arbetsmarknad i synnerhet, har vi på Installatörsföretagen enats med Svenska Elektrikerförbundet (SEF) och SEKO om att prolongera Larm- och Säkerhetsteknikavtalet.

Vi på Installatörsföretagen, SEF och SEKO är överens – Larm- och Säkerhetsteknikavtalet prolongeras. Detta innebär att kollektivavtalet förlängs med nuvarande villkor till den 31 december 2020.

– Sverige måste samla krafterna och arbeta tillsammans. Vi följer utvecklingen och utifrån den svenska modellen hjälps vi åt och stöttar varandra mest möjligt. Vi har konsekventa avstämningar med SEF och SEKO för att gemensamt hitta de bästa lösningarna för branschens förutsättningar, säger Henrik Junzell, förhandlingschef Installatörsföretagen.

Avtalsförhandlingarna återupptas den 8 oktober 2020.

– Tillsammans med Installatörsföretagen har vi lyckats ena oss i frågan om prolongering av Larm- och Säkerhetsteknikavtalet. Vi följer LO:s och Svenskt Näringslivs överenskommelse, det är det mest ansvarsfulla att göra i nuläget och visar prov på parternas samarbetsförmåga när landet står inför stora utmaningar, säger Mikael Pettersson, förhandlingschef på Elektrikerförbundet.

Mer information om vad prolongeringen innebär för dig som arbetsgivare finns under Vad gäller efter den 30 april?