Hoppa till innehåll

Installationsavtalet prolongeras

Arbetsgivarfrågor, Visa alla

29 april 2020

Med anledning av det extraordinära läge som coronaviruset orsakat i samhället i allmänhet, och på svensk arbetsmarknad i synnerhet, har vi på Installatörsföretagen enats med Svenska Elektrikerförbundet (SEF) om att prolongera Installationsavtalet.

Vi på Installatörsföretagen och SEF är överens - Installationsavtalet prolongeras. Detta innebär att kollektivavtalet förlängs med nuvarande villkor till den 15 november 2020. Avtalsförhandlingarna är pausade och kommer återupptas den 1 oktober 2020.

Sverige måste samla krafterna och arbeta tillsammans. Vi följer utvecklingen och utifrån den svenska modellen hjälps vi åt och stöttar varandra mest möjligt. Vi har konsekventa avstämningar med SEF för att gemensamt hitta de bästa lösningarna för branschens förutsättningar, säger Henrik Junzell, förhandlingschef Installatörsföretagen.

Avtalsförhandlingarna kommer att utgå från de krav som parterna växlade den 12 februari 2020 samt de diskussioner som redan förts.

– Tillsammans med Installatörsföretagen har vi lyckats ena oss i frågan om prolongering av Installationsavtalet. Vi följer LO:s och Svenskt Näringslivs överenskommelse, det är det mest ansvarsfulla att göra i nuläget och visar prov på parternas samarbetsförmåga när landet står inför stora utmaningar, säger Mikael Pettersson, förhandlingschef på Elektrikerförbundet.

Mer information om vad prolongeringen innebär för dig som arbetsgivare finns på under Vad gäller efter den 30 april?