Hoppa till innehåll

Brev till regeringen för att säkra fortsatt tillgång till byggnader

Corona, Visa alla

27 mars 2020

Idag står flertalet byggnader i Sverige tomma på grund av att universitet, gymnasieskolor och vuxenutbildning sker på distans. Installatörsföretagen ser en risk med att ”stänga ner” Sverige och har därför tillsammans med andra intressenter skrivit ett brev till regeringen med syfte att säkra fortsatt tillgång till dessa byggnader.

Installatörsföretagen har tillsammans med Schneider Electric, Sveriges Elgrossister (SEG), Belysningsbranschen, Svenska Rörgrossistföreningen, VVS-fabrikanterna och Siemens Sverige skrivit ett brev till utvalda personer på regeringen, regionerna och kommunerna. Syftet är att påtala att flertalet offentliga och privata byggnader runt om i Sverige just nu står tomma, och att det kan innebära en risk om vi installatörer inte kan bedriva vårt arbete som vanligt.

Effekten av att "stänga ned Sverige" riskerar att bli omfattande och att vi ser det som vår skyldighet att påpeka för regeringen alla de möjligheter som finns när samhällets resurser nyttjas på bästa sätt och samtidigt säkrar arbetstillfällen.

I brevet tydliggör vi alltså att vi vill säkerställa möjligheten att fortsätta arbeta i de tomma fastigheterna. Detta för att göra dem än mer energieffektiva och redo att användas när elever, lärare, studenter och andra offentliga och privata anställda återvänder till sina arbetsplatser. På så sätt kan både arbetstillfällen säkras och det svenska fastighetsbeståndet vara i än bättre skick när lokalerna återigen tas i bruk.

Brev till regeringen: Säkra tillgången till teknisk service och underhåll av byggnader!