Hoppa till innehåll

Får ditt företag hjälp med registreringen av Fora?

Arbetsgivarfrågor, Visa alla

10 januari 2020

Nu märker Fora upp alla anställda arbetare på företaget med samma kollektivavtal, om det inte finns fler avtal registrerade.

Nu blir det lättare att göra rätt med de kompletterande pensionspremier för företag där alla anställda omfattas av samma arbetaravtal.

Nyheter i tjänsten för lönerapportering

För att underlätta för arbetsgivaren att rapportera rätt har Fora nyheter i tjänsten för lönerapportering. Det gäller rapporteringen av kompletterande pensionspremier och extra pensionsavsättning, där det finns företag som missar att märka upp sina anställda med kollektivavtal.

Förändringen i lönerapporteringstjänsten gör det lättare för arbetsgivaren att göra rätt och därmed bli rätt fakturerad så att även den pensionsavsättningen till de anställda blir korrekt.

För företag där det bara finns ett kollektivavtal för arbetare har Fora hjälpt till att märka upp anställda med det kollektivavtalet. Detta gäller de anställda som inte märkts upp i företagets egen rapportering. Det kan innebära att företag som tidigare inte har rapporterat helt rätt kommer att efterfaktureras.

Om företaget har anställda som av någon anledning inte omfattas av samma kollektivavtal som de andra arbetarna och därmed inte har rätt till den kompletterande pensionspremien, måste du som arbetsgivare kontakta Fora för att få hjälp med korrigering. I den situationen rekommenderar vi att ni även kontaktar Installatörsföretagen.

Fora.se