Hoppa till innehåll

25 miljoner i potten för ditt energieffektiviseringsprojekt

Lönsamhet & företagande

07 januari 2020

Sök medel till ditt projekt som bidrar till resurseffektivt byggande och boende. I Energimyndighetens fjärde utlysning för E2B2s andra programperiod, ligger hela 25 miljoner kronor i potten.

Vill du och ditt företag bidra till ett resurseffektivt byggande och boende? Nu är den fjärde utlysningen i Energimyndighetens andra programperiod öppen för ansökningar. E2B2 är forsknings- och innovationsprogrammet för energieffektivt byggande och boende. I denna utlysning välkomnas forskning- och utvecklingsprojekt samt genomförbarhetsstudier inom hela programmets område. Tvärvetenskapliga projekt och projekt i samverkan mellan olika aktörsgrupper välkomnas särskilt.

Det finns en stor utmaning i att engagera människor till att både byggnader och boenden ska vara resurseffektiva. Programmet ska bidra till ökad kunskap om bebyggelsens energianvändning samt nya eller förbättrade produkter, tjänster och metoder som kan bidra till effektivare energianvändning i bebyggelsen. Programmets vision, mål och forskningsinnehåll beskrivs närmare i programbeskrivningen.

Vilka kan söka stöd?

Alla aktörer som kan bidra till forsknings- och innovationsprogrammet E2B2s mål kan söka. Det kan till exempel vara: företag offentlig sektor universitet och högskolor institut övriga aktörer med anknytning till energieffektivisering i bebyggelsen.

Projekt där olika typer av aktörer (till exempel företag, akademi och forskningsinstitut) samverkar ses som positivt.

Vad kan du söka stöd för?

Jämställdhet och mångfald ska beaktas vid sammansättning av projektgruppen och vid projektets genomförande, innehåll, samt i dess mål och effekter. Fullständiga beskrivningar av forskningskategorier och stödnivåer finner du hos Energimyndigheten. Här finns även den fullständiga utlysningstexten och annan information kring hur du ansöker.

Projekt kan tidigast starta 18 maj 2020 och som längst pågå till och med 31 december 2021. De projekt som beviljas stöd av Energimyndigheten kan som mest beviljas 4 miljoner kronor om det är ett forskning- och utvecklingsprojekt som bedöms motsvara experimentell utveckling och 500 000 kronor om det är en genomförbarhetsstudie.

Sista ansökningsdag 18 februari

Sista ansökningsdag är den 18 februari. Projekt kan tidigast starta den 18 maj 2020 och pågå till och med den 31 december 2021. Läs mer om programmet, utlysningen och hur du ansöker via länkarna nedan.

Webbinarium om programmet och utlysningen

Den 4 februari klockan 15.00 genomför E2B2 ett webbinarium med mer information om utlysningen, om hur du går tillväga när du skriver och skickar in din ansökan och hur Energimyndigheten sedan genomför sin bedömning. Under seminariet får du förutom information chansen att ställa frågor om din ansökan.