Hoppa till innehåll

Yrkeslärling – när du behöver en till i ditt team

Data/Tele, Visa alla

09 december 2019

Nu har du möjligheten att handplocka en person som har förutsättningarna för att bli en duktig elektriker eller tekniker oavsett vad denne har för utbildning eller jobbat med tidigare. Du kan anställa en företagslärling.

Har ni fokus på att lösa er kompetensförsörjning genom att handplocka personer ni tror kan bli duktiga i yrket, i så fall kan företagslärling var rätt väg att gå. Företagslärling är en satsning som Installatörsföretagen gör tillsammans med Elektrikerna för att få en ny väg in i elteknikbranschen. I februari 2020 kommer en ny grupp företagslärlingar börja. Vill du veta mer om företagslärling inriktning Larm- och Säkerhetstekniker? Läs mer här eller anmäl dig hos INSU här.

Att vara företagslärling innebär att varva teori med praktik under utbildningstiden. Lärlingen kommer under två år varva utbildningsveckor på INSU i Katrineholm och yrkespraktik med handledare på arbetsplatsen. Utbildningen har motsvarande nivå med den 3-åriga gymnasiala utbildningen på El och energiprogrammet. Valbara yrkesutgångar är Installationselektriker, Teletekniker och Larm- och säkerhetstekniker.

Deras tidigare erfarenheter kan skilja sig åt. Det är ofta personer som senare i livet kommit på att de vill jobba som t.ex. Larm- och Säkerhetstekniker och de har ett genuint intresse att bli duktiga i yrket. Att de också har erfarenhet från arbetslivet och passion för att lära, är en fördel, för här går det undan! I utbildningen ingår samma gymnasiekurser som man läser på El- och Energiprogrammet, dvs. brand-, inbrottslarm, kameraövervakning och passagesystem samt kommunikationsnät med tillhörande regler och lagar.

Missa inte nästa chans - anmäl er redan idag!