Hoppa till innehåll

Information om de nya regionala föreningarna

Om Installatörsföretagen

14 december 2019

Bara dagar kvar innan din nya regionala föreningarna inom Installatörsföretagen är på plats. Äntligen! Två år efter att Föreningen Installatörsföretagen sett dagens ljus är det nu hög tid för 27 att bli 11. Välkommen IN!

Den 1 januari 2020 är det alltså dags. Från årsskiftet blir det alltså obligatoriskt med ett medlemskap i en regional förening för Installatörsföretagens samtliga medlemsföretag.

Det finns många fördelar med att vara med i en regional förening. Tillsammans skapar vi en gemenskap regionalt och bygger ett starkt lokalt engagemang genom olika aktiviteter och kurser. Vi arrangerar medlemsträffar och skapar nätverk för exempelvis projektledare, administratörer och chefer. Du kan även ta del av prisvärda eller fria utbildningar nära dig, inom exempelvis entreprenadjuridik, lönsamhet med mera.

När vi inleder det nya året kommer du även ha tillgång till de regionala sidorna här på Installatörsföretagens hemsida. Där kommer varje regional förening att samla information som är relevant för just den regionen. Du kommer bland annat att kunna läsa om avgiftsmodellen, hitta kontaktuppgifter till styrelsen, se kommande möten med mera.

Nu väntar en spännande tid med nya kontakter!

Bakgrund

Vid årsskiftet 2019/2020 är de elva nya regionala föreningarna på plats. Då får vi full effekt av den samverkan som påbörjades redan 2016. Från 2020 kommer alltså de gemensamma regionala föreningarna att börja verka.

De regionala föreningarnas verksamhet finansieras utanför medlemskapet i Installatörsföretagen, varför respektive regional förening själva beslutar om en separat avgift för medlemskap i den regional föreningen.

Fördelar med att engagera dig regionalt

Vi ställde frågan till de nuvarande 27 ordförandena, det här är vad de svarade

"Vi arrangerar medlemsträffar och bygger nätverk för exempelvis projektledare, administratörer och chefer."

"Korta vägar till besluten. Vi har ett nära samarbete med IN och genom att vi agerar referensgrupp eller remissinstans i olika frågor, kan vi påverka och ha åsikter i bland annat avtalsfrågor."

"Ensam är inte stark. Vi skapar en gemenskap regionalt och bygger ett starkt lokalt engagemang genom aktiviteter, nätverk och kurser."

"Fukostmöten där aktuella frågor behandlas - allt från lärlingar till konjunktur i regionen. Man kan även ta del av prisvärda eller fria utbildningar nära dig, inom exempelvis entreprenadjuridik, lönsamhet med mera."