Hoppa till innehåll

Effekter av rapporten” dubbelt upp”

Data/Tele, Visa alla

09 december 2019

Sedan rapporten ”Dubbelt upp” presenterades i höstas har intresset varit mycket stort. Rapporten har presenterats vid flera medlemsträffar och såväl för styrelse som arbetsgrupper samt för våra kollektivavtalsparter. Dessutom har fler medlemsföretag nyttjat den i sin verksamhetsplanering inför kommande år. Så vad händer nu?

Intresset kommer troligtvis från att allt fler upptäcker att branschen står inför en stor teknikomdaning. Man ser att det kommer att medföra omställningar både avseende teknik och installationer men även avseende kunderbjudanden och affärsmöjligheter. Denna omsvängning gör att företagen måste vara på tå för att hänga med, vara attraktiva och konkurrenskraftiga även i framtiden. Nya begrepp såsom digitalisering, IoT, med mera, har blivit något att förhålla sig till samtidigt som nya kundkrav kräver en omställning.

Rapporten fokuserar på utvecklingen av marknaden för teleinstallationsföretag fram till år 2025. Med teleinstallationsföretag avses företag som installerar kommunikations- och säkerhetsteknik som inte kräver auktorisation för starkströmsinstallationer. Förändringarna påverkar alla typer av teknikinstallationer i fastigheter. Förutom en markant ökning av marknaden för kommunikations- och säkerhetsteknik kommer utvecklingen att medföra ett ökat fokus på tjänster och funktion i stället för produkter.

I nästa steg kommer vi nu löpande under vintern att presentera exempel och möjligheter utifrån rapporten i sociala medier samt artiklar på vår hemsida. Missa dem inte!

Läs med om en av möjligheterna, att erbjuda tjänster som ”serverhosting” det vill säga att hantera data åt dina kunder här.

Se vår korta explainerfilm - "Eftermarknad"

Se vår korta explainerfilm - "Serverhosting"