Hoppa till innehåll

Nu tänds en ny stjärna – EuropeOn

Branschfrågor, Visa alla

21 november 2019

Den 21 november 2019 bytte den anrika föreningen AIE, the European Electrical Contractors' Association, namn. Den europeiska elorganisationen heter nu EuropeOn. Namnet valdes för att återspegla elsektors avgörande bidrag till elektrifiering och digitalisering i det europeiska samhället.

Samtidigt som namnet lanserades släppte EuropeOn sin första politiska kommunikationskampanj #Skills4Climate som handlar om alla de yrkesroller som finns inom elbranschen. Kampanjen lyfter även sektors del i klimatomställningen och vikten av såväl ny som utvecklad kompetens för att vi ska klara våra mål.

Kampanjen har sitt ursprung ur Installatörsföretagens rapport ”Kompetensbristens klimatkonsekvenser" som släpptes i våras.

Läs mer hos EuropeOn

Om EuropeOn

EuropeOn, som ursprungligen bildades som "AIE" 1954 är den europeiska rösten för elbranschen. Branschen har 1,8 miljoner yrkesverksamma i europa med 300 000 företag som tillsammans omsätter över 200 miljarder euro.

EuropeOn arbetar på EU-nivå för att främja synergieffekter mellan elbranschen och europeiska beslutsfattare.