Hoppa till innehåll

VVS-chef på Nytorps rör får Arbetsmiljöstipendiet

Om Installatörsföretagen

01 oktober 2019

Oskar Olsén, platschef på Nytorps rör, tilldelas Arbetsmiljöstipendiet från Prevent. Oskar är till vardags ansvarig för projektet Stockholms framtida avloppsrening, ombyggnationen av Stockholm Vattens anläggning Henriksdals reningsverk och Sickla-anläggningen.

- Stort grattis till Oskar och Nytorps rör, säger Ola Månsson, vd på Installatörsföretagen. Det är otroligt roligt att arbetsmiljöarbetet i vår bransch uppmärksammas på detta sätt och jag blir särskilt glad över att priset tilldelas en medarbetare i ledande befattning på ett av våra medlemsföretag. Jag har själv besökt arbetsplatsen vid reningsverket i Henriksdal utanför Stockholm och kan inte annat än intyga att detta pris är mycket välförtjänt.

Prevent delar varje år ut Arbetsmiljöstipendiet till personer verksamma i privata företag och som aktivt arbetar för att utveckla och förbättra arbetsmiljön. En chef och ett skyddsombud delar på prissumman.

Hyllningarna till Oskar Olsén har inte låtit vänta på sig:

”Vi visar, att installationsbranschen är under förändring, att installationsbranschen går mot jämlikhet, att det slits och jobbas varje dag för en sund arbetsmiljö! Detta pris är inte bara Oskars eller Nytorps Rörs, utan även Stockholms Framtida Avloppsrening och framförallt INSTALLATÖRSBRANSCHENS!”, skriver Nytorps rör i en kommentar på Facebook.

”Grattis Oskar, som fått årets arbetsmiljöstipendium av Prevent! Det är så viktigt att ha en säker arbetsmiljö, och vi är stolta att arbeta med entreprenörer som arbetar aktivt med säkerhet, jämställdhet och ett inkluderande arbetsklimat”, skriver Stockholms framtida avloppsrening på Facebook.

Prevent skriver i sin motivering att ”Oskar Olsén, platschef på Nytorps Rör, har fokus på hög säkerhetskultur och har riskeliminering högst upp på agendan.

Oskar Olsén nominerades bland annat med orden ”Med ett otroligt driv och fantastisk seriositet leder Oskar Olsén arbetsmiljöarbetet nere i Henriksdals reningsverk för medarbetarna på Nytorps Rör.”